Hírforgó

Beszélgetés Sík Ferencről a Városi Könyvtárban

A Magyar Kultúra Napja alkalmából jeles vendégek érkeztek hétfő délelőtt a Városi Könyvtárba.


Az „Élt, halt a színházért” című riportkötet szerzője, Niedzielsky Katalin színikritikus vallott színházról, kultúráról és a neves színházcsináló főrendező, Sík Ferenc művészetéről. Beszélgetőpartnere Balda Dorottya, a Nónius Pódium mindenes működtetője volt Mezőhegyesről. Közreműködött Sás Péter színművész, aki Petőfi Sándor Színészdal c. költeményének nagyszerű tolmácsolásával és néhány értékes könyvrészlet felolvasásával emelte az ünnepi délelőtt fényét.

Mint azt Baginé Tóth Erika, a Könyvtár intézményvezetője elmondta: a házigazdák nagy örömmel üdvözölték a nézők soraiban a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium drámatagozatos diákjait, akik tanárnőjük – egyben rendezőjük -, Salka Zsuzsa vezetésével érkeztek. A beszélgetés során mind Balda Dorottya, mind Niedzielsky Katalin emberséges emberközelbe állította Sík Ferenc egyéniségét, felidézve a Gyulai Várszínházra, a Békéscsabai Jókai Színházra, a Nemzetire és más játszóhelyekre mindmáig kiható művészeti munkásságát.

Mind a hallgatóság egésze, de különösképpen a drámatagozatos diákok szép rajzolatot kaptak a Színház egészének lényegéről.