Hírforgó

Valentinkor indul a Baráti Kör családi vetélkedője

Valentinkor indul Szarvas Város Baráti Körének „Hétpróbás páros” című hét próbatételt jelentő családi vetélkedője.


A vetélkedő eredetijét egyházi vonalról és Kunszentmárton városából átültető Hegedűs Éva kezdeményezésére a nemes versengésen házaspárok, élettársi kapcsolatban élő párok és szerelmespárok indulhatnak, életkori megkötés nélkül. A játékban induló párok – néminemű zsebpénz birtokában – Szarvas hét pontját keresik majd fel, hogy végre hajtsák a tematikus feladatokat. (Feltehetően az állomások között vendéglátóhelyek, mozi, színház is szerepelhetnek, nagyjából ezek lesznek a zsebpénzigényes állomások, rajtuk kívül szóba jöhet az Arborétum, a Körösvölgyi Látogatóközpont, a múzeum valamelyik egysége.) A hétpróbás móka ünnepélyes eredményhirdetését a tervek szerint március 14-én rendezik a Liget Wellness Hotelben, ahol a felhívásban feltüntetett értékes fődíjat, a hajdúszoboszlói wellness hétvégét is kisorsolják. Egyébként minden versenyző pár ajándékot kap a rendezők elképzelése szerint.

Magát a játékot egy múlt szerdai sajtótájékoztatón hirdette meg Szarvas Város Baráti körének Kossuth utcai támaszpontján Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna, a Baráti Kör elnöke, valamint dr. Lipcseiné Cziffra Magdolna, a Kulturális Bizottság elnöke, Fazekas Erzsébet köri aktivista jelenlétében. A pogácsa- és fánkpartyvá szélesült sajtótájékoztatón a Szarvason hadrafogható szerkesztőségek mindegyike képviseltette magát.

Mind Zsapkáné Zsuzsa, mind Lipcseiné Cziffra Magdolna érzékeltette mondandójában, hogy a most életre hívott játékkal a régi idők egymással való törődését, az összetartozás örömét kívánják erősíteni. Mindenkit játékra hívtak 18 és 99 között, hogy a vetélkedő útlevelével kezükben minél többen teljesítsék a hétpróba feladatait. Sejtéseink szerint nem árt, ha egy szelfizésre alkalmas okostelefont is magukkal visznek, akár a dokumentálás, akár a népszerűsítés céljából. A játék felhívása a város lapjaiban, honlapjain és szórólapokon folyamatosan olvasható.