Kézilabda, Sportsarok

Az újkígyósiak elvitték a kupát!

XVI. alkalommal került megrendezésre az ifj. Csery István Öregfiúk Kézilabda Emléktorna az Alkotmány utcai Sportcsarnokban négy csapat részvételével.


Újkígyós-Szarvas találkozóval indult a torna, melyen szoros első félidői (10-9) eredmény után a kígyósiak nem tisztelve a vendéglátókat 20-16-ra nyertek. Az Orosháza -Mezőhegyes összecsapáson végig a magabiztosan játszó orosháziak 27-13-as eredményt értek el.

A két nyitó találkozót követően a csapatok képviselői koszorút helyeztek el Bankó Sándor emlékltáblájánál. Az első fordulókat megelőzően az NKK leány junior csapata edzőmérkőzést játszott a HC Szarvas serdülő fiú csapatával. A fiatalok összecsapása 25-25-ös döntetlennel zárult.

A Szarvas-Mezőhegyes a papírforma eredményt hozta 26-20-as hazai győzelemmel. A két veretlen összecsapásával folytatódott a torna. Az Újkígyós-Orosháza  a rendezvény legizgalmasabb mérkőzése volt, mely végül 17-16-os kígyósi győzelemmel zárult. Újkígyós a Mezőhegyes ellen is begyűjtötte a két pontot 20-14-es eredménnyel és tornagyőztes lett.

A záró találkozón a dobogó második helyéért lépett pályára Orosháza és Szarvas. A játék kezdetén még fej-fej melletti volt a gólgyártás. A 10. perctől az orosháziak rákapcsoltak és pihenőre 16-5-ös állással vonultak a csapatok. Szünet után belehúztak a szarvasiak, de csak csökkenteni tudtak a tetemes hátrányból és 26-23-ra alakitották a partit.

A torna végeredménye: I. Újkígyós 6 pont – egy évig a vándorserleg védője, II. Orosháza 4 pont, III. Szarvas 2 pont, IV. Mezőhegyes 0 pont. Valamennyi csapat emléklapot kapott.

Különdíjasok: legtöbb gólt dobó: Csányi Zoltán, Orosháza 2o góllal; legjobb kapus: Eckert Zsolt, Újkígyós; legjobb mezőnyjátékos: Bagyin Balázs, Szarvas. A Janurik Mihály által felajánlott kerámiákat kapták a csapatok legidősebb pályára lépő játékosai: Sebők György, Szarvas, Greksza János, Újkígyós, Herold Péter, Orosháza és Magyar Tibor, Mezőhegyes. A díjakat a névadó unokái adták át: Molnár Kinga, Bándi András és Molnár Martin.

A csapatok legközelebb március 16-án Orosházán a Tóth Tamás Emléktornán randevúznak. A rendezvény a Vadászkürt Vendéglőben fehér asztalnál zárult.

III. Szarvas. Állnak: Nyári Mihály, Lestyan Goda Zsombor, Bagyin Balázs, Besenczi Máté, Medovarszki Pál játékvezető, Sebők György, Almási László, Száva Flórián. Guggolnak: Hankó György, Molnár János, Hegedűs Tibor, Kereszturszky János és Dina Ádám.