Hírforgó

Vastapssal ünnepelt Ősvigasztalás a Nemzeti Színházban

Budapesten, a Nemzeti Színházban mutatta be Tamási Áron Ősvigasztalás című drámáját a Békéscsabai Jókai Színház.


Az előadásról Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója elragadtatással beszélt, kijelentette, ezt az előadást „mutatni” kell, ezért azon melegében vissza is hívta a társulatot, hogy a közeljövőben ismét vendégszerepeljen az Ősvigasztalással.

A Békéscsabai Jókai Színház 2017. szeptemberében, Tamási Áron születésének a 120. évfordulójának évében, mutatta be az Ősvigasztalást, mely azóta több mint 40 sikeresen előadáson van túl. A Nemzeti Színházban is nagy érdeklődés övezte a produkciót, az előadásra az összes jegy elkelt. Majd a siker sem maradt el: háromszoros visszatapssal jutalmazta a budapesti közönség a békéscsabai vendégjátékot.

„A darab műsorra tűzéséhez nagy bátorság kellett, amely előtt fejet kell hajtani, kalapot kell emelni. Nekem az egyik kedvenc szövegem és ez egy lenyűgöző előadás, olyan, amit meg kell mutatni minél több helyen. Örömteli, hogy egy vidéki színházban is megszülethet egy ilyen korszerű, bátor színházi gondolkodás” – mondta el a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, az előadást követően. Az Ősvigasztalást ismét meghívta a Nemzeti Színház igazgatója, az időpont egyeztetési tárgyalások már el is kezdődtek.

A Béres László által rendezett előadásban a két Jászai Mari-díjas színművész, Kovács Frigyes és Szélyes Imre mellett Szőke Pál, Liszi Melinda, Katkó Ferenc, Gulyás Attila, Mészáros Mihály, Nagy Róbert, Balázs Csongor és Ragány Misa látható.