Hírforgó

Hétfői rövidek

Hétindító rövidhírek Szarvas közéletéből.


Kondor Péter a püspökjelöltek között | Február 15-től 25-ig zajlanak a Déli Evangélikus Egyházkerületben a püspökválasztások. Mint az ismeretes, Gáncs Péter eddigi püspök nyugdíjba vonul. A püspöki címre négy lelkészt jelöltek: Aradi Györgyöt, Szeverényi Jánost, Vető Istvánt és Kondor Pétert. Kondor spÉter 18 esztendeje esperesi tisztséget tölt be, Békéscsabán szolgál, erős szarvasi kötődésekkel bír. Aradi György édesapja, Aradi András lelkészi szolgálata révén jól ismert Szarvason. Szeverényi Jánost szintén ismerik a szarvasiak, a Középhalmi Evangélikus Misszióhoz fűződő kapcsolatai révén. Vető István is bír Békés megyei kötődéssel.

Ezer Ádám ezer mackóval | Ezer Ádám, a Körös-Maros Nemzeti Park munkatársa nyitotta meg Bíró Gyula igazgató társaságában február 7-én szerdán a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karának könyvtárában a II. Nemzetközi Mackótábort és Mackókiállítást. A február végéig a Kar könyvtárában látogatható tárlatra az ovisok és az iskolások ezer plüssmacit gyűjtöttek össze családi játékgyűjteményeik kincseiből.

Baráti köri est a Stefánián | Szarvas Város Barátainak Köre február 6-án tartotta pesti csoportjának „első keddi” összejövetelét a Stefánián. A Pálos Béla vezette budapesti csoport estjén részt vett Zsapka Jánosné, a Baráti Kör elnöke és kedves férje, valamint dr. Dezső István, a Baráti Kör korábbi elnöke. Az eredeti tervek szerint az estén Szenes János beszélgetett volna Seregi Zoltánnal, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatójával, ám az M5 csatorna ekkor készítette a Szellemúrnő egész estés felvételét Csabán. Így Seregi Zoltán hiányában beszélgetőpartnere foglalta össze a Jókai történetét, a jelenleg futó előadások sorát – tekintettel a fővárosi vendégszereplésekre, kiemelten az Árva Bethlen Kata március 6.-i előadására a Klebelsberg Kulturális Központban. Egyben bejelentette, hogy a My fair lady musical a Szarvasi Vízi Színházban is színpadra kerül a nyár folyamán. Végezetül a Cervinus Teátrum nyárra tervezett előadásairól is elhangzott néhány gondolat.