Hírforgó

Kilencedikes székelyesek sikere országos angol nyelvi versenyen

Osztályunkból, a 9. D-ből négyen, Farkas Rita, Kerekes Anna Orsolya, Salka Lili és Trnyik Réka arra vállalkoztunk, hogy részt veszünk egy angol versenyen. Osztályfőnökünk, aki egyben angoltanárunk is, találta a versenyfelhívást. 


Meggyőzött minket, hogy izgalmas feladatok lesznek, és közben még angoltudásunk is fejlődik. Így beneveztünk a HEBE Kft. „Autumn in the English Speaking Countries” elnevezésű egyfordulós országos levelezős versenyére. Tetszett, hogy ez egy csapatverseny volt, hiszen így mindenki megtalálta azt a feladatot, amiben a legügyesebb és a legszívesebben foglalkozik vele.

Sokféle érdekes és izgalmas feladatot kaptunk, mindegyik az ősszel volt kapcsolatos. Megtanultuk, mit ünnepelnek az amerikaiak a hálaadás napján, és megtudtuk, hogy mire emlékeznek a britek a Guy Fawkes-napon, november 5-én. Az érdekes videókhoz kapcsolódó feladatok megoldásakor rengeteg új szót is tanultunk. Minden csapattagnak írnia kellett egy rövid fogalmazást, arról, hogy miért szereti az őszt, és a csapatnak készítenie kellett egy posztert az ősz szépségeiről. Több délután is bent maradtunk az iskolában, hogy megoldjuk a feladatokat, de nagyon élveztük a közös munkát, a kreatív, rajzos feladatokat.

Már nagyon vártuk az eredményeket. Értesítettek e-mailben, hogy a sok jelentkezőre való tekintettel csak januárban tudják kijavítani a feladatlapokat. Amikor végre megkaptuk e-mailben a végeredményt, nem akartuk elhinni, hogy ilyen jó helyen végeztünk. A 39 induló csapatból a 3. helyet szereztük meg a Junior 1 kategóriában, a maximális 100 pontból 93 pontot szereztünk.

Még néhány hetet kellett várnunk 3. helyezettnek járó ajándékcsomagra, de nagy örömmel vettük át a finom édességeket és a The Adventures of Sherlock Holmes – The Red-headed League című könyvet is megkaptuk. Természetesen angol nyelven.  Külön megtiszteltetés volt számunkra, hogy a jutalmunkat Ozsváth Zsuzsanna igazgató asszony adta át elismerő szavak kíséretében.

Köszönjük a felkészítést Bangócz Ágnes tanárnőnek.

Farkas Rita, Kerekes Anna Orsolya, Salka Lili és Trnyik Réka 9.D osztályos tanulók