Kézilabda, Sportsarok

Győzelem a nyitányon

Nagy lelkesedéssel vetette magát a küzdelembe a hazai  gárda.


Gyulasport NKFT-Szarvasi NKK 19-27 (10-11) NB II-es női kézilabda-mérkőzés, Gyula, 130 néző. Vezette: Csige, Körmendi. Hazaiak legjobb dobói: Búzási 6, Markos 5. Kiállítások: 6 p. ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/2 ill. 5/5.

Szarvasi NKK: Juhos-Bagi 1, BALOGH 4, SZABÓ 5, RAFFAI-SUCH 11/5, HAJDU 1, Kovács 4. Csere: KASIK (kapus), Ábrahám, Szőke, GÁBOR 1, Mester, Trnyik, Tasgyik. Edző: Száva Flórián. 

Ez az eredményt is meghozta, felváltott vezetéssel indult a találkozó, sőt a hazaiak háromgólos előnnyel zárták az első negyedet. A vendégeknél kapuscserére került sor. Közben Szőke sérülést szenvedett és ez felrázta a szarvasiakat. Egy nagyszerű etappal zsinórban négy gólt dobtak és a félidőre már 10-11-et mutatott az eredményjelző.

A pihenő után a Körös-partiaknál a kiváló kapus teljesitmény mellé nagyszerű védekezés is társult. A hazaiak nem bírtak az ötletes támadó játékot felvonultató vendégekkel és megérdemelt lett a nyolcgólos különbség.

Száva Flórián:

– A látottak alapján a különbség nagy, de nem túlzó. A csapat minden tagja dicséretet érdemel, úgy védekezésben mint támadásban maximumot teljesített.

Az ifisták is nyertek 27-36-ra (10-16), győzelmükkel továbbra is vezetik a tabellát.

Február 24-én 17 órától NKK-Szolnok bajnoki mérkőzés az Alkotmány utcai Sportcsarnokban.