Sziréna

Lopott, körözték, elfogták

Több hatóság elfogatóparancsa alapján körözött 19 éves fiatalt fogtak el a szentesi rendőrök. A gyanúsított három ingatlanból is lopni akart a városban, de csak egyszer járt sikerrel.


A feltételezett elkövető 2018. január 11-én egy szentesi garázsban álló gépkocsiból készpénzt tulajdonított el, majd egy nappal később, egy másik ingatlan udvarából is lopni akart, de a tulajdonos megzavarta és távozott a helyszínről. A férfi egy harmadik házba is megpróbált bemászni, azonban annak ablaka zárva volt, ezért nem járt sikerrel.

A nyomozók rövid időn belül megállapították, hogy a bűncselekmények elkövetésével egy 19 éves fiatal gyanúsítható megalapozottan. Vele szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki. Őt a rendőrök 2018. február 16-án elfogták, kihallgatása során beismerő vallomást tett. A feltételezett elkövetővel szemben lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szentesi Rendőrkapitányságon.

A csongrádi nyomozók is több vagyon elleni bűncselekmény miatt körözték a terheltet, aki korábban kivonta magát a javítóintézeti nevelés hatálya alól. A rendőrök a férfit visszaszállították az intézetbe.