Hírforgó, Képgaléria, Média

Csúcskategóriás életmentő készüléket adományoztak

A mintegy két évtizedes múlttal rendelkező 04 az Életért Alapítvány fennállása során mind a mai napig számtalan alkalommal letette névjegyét egészségügyi ellátásunk jobbítása érdekében.


Február 13-án egy széleskörű összefogásnak köszönhetően a szarvasi mentőállomás egy csúcskategóriás „Lifepak 15 EKG” defibrillátor készülékkel gazdagodhatott. A 7,9 millió forintba került készülék megvásárlásához javarészt helyi cégek járultak hozzá, amihez a Békés Megyei Önkormányzat, Szarvas Város Önkormányzata, Csabacsűd Nagyközség Önkormányzata is hozzátette a maga tisztes támogatását.

A készülék ünnepélyes átadásán Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy a megyei önkormányzat 2017-től különít el összegeket az ilyen és hasonló jellegű fejlesztések támogatására. 2018-ban a mentők mellett a rendőrség és a katasztrófavédelem munkáját is támogatják.

Dr. Zentai Attila, az Országos Mentőszolgálat Dél-Alföldi Régió orvos igazgatója beszédében azt is megemlítette, hogy ilyen csúcskategóriás többfunkciós készüléket ő és munkatársai először a Vészhelyzet című televíziós sorozatban láthattak, mivel az érintett cég promóciós filmjeként került képernyőre. A legutóbbi időszak több milliárdos fejlesztéseiről szólva azt is bejelentette, hogy egy hónapon belül az OMSZ mentősei új, a munkájukhoz méltó egyenruhában láthatják el feladataikat.

– Nem ez az első műszer, amelyet a 04 az Életért Alapítvány segítségével vásárolhattunk meg – hangsúlyozta köszöntőjében Hodálik Pál alpolgármester, aki a város egészének köszönetét tolmácsolta.

Az új készüléket Oravecz Pál kuratóriumi elnök adta át ünnepélyesen Jelen Pál mentőállomás vezetőnek.