Hírforgó, Képgaléria, Média

Alapítványi bál a Székelyben

2018. február 17-én intézményünk „bálteremmé” alakult: immár negyedik éve, hogy a tanulóinkat támogató Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány hagyományos báljának az iskola épülete ad otthont.


Ozsváth Zsuzsanna igazgató asszony üdvözölte a megjelenteket, majd Kohut Andrásné címzetes igazgató, az Alapítvány kuratóriumának elnöke köszönte meg a jelenlévő közel 300 vendég előtt a támogatóknak a segítséget, az odafigyelést, amellyel nyomon követik az intézményben folyó nevelő-oktató munkát. Babák Mihály polgármester jókívánságai után az est háziasszonyai, Novodomszky Éva és Bartolákné Szabó Éva köszöntötte a vendégeket.

Az Alapítvány a 2014 óta megkezdett hagyományt folytatta, két kiválóan helyt álló kolléga erkölcsi elismerésben részesült. Az idei évben oklevelet kapott Vincze Sándor gyakorlati oktatásvezető és Nagrant Márta technikai dolgozó.

Akik rendszeresen járnak a bálba tudják, hogy az iskola dolgozói a diákokkal együttműködve mindig valami újjal, valami mással teszik emlékezetessé az estét. Az idén különleges dekorációval, műsorszámokkal felidéztük a 1920-as éveket, igazi gatsby hangulatot teremtve.

Iskolánk volt diákjai, Pengő Bernadett és Antal Adrián egy közös duettel nyitotta meg a műsorszámok sorát.

Az Alapítványi bálunk több éves hagyománya az is, hogy a szépészet ágazatba járó diákok bemutatják szakmai tudásukat. Antal Adrián Frank Sinatra dalát énekelte 16 lány kíséretében, akiket szintén elragadott a nagy „gatsby-őrület”. Mindegyikük frizurája színes tollakkal díszített, sminkjük csillogó volt.

A következő produkcióban Pengő Bernadett énekelt a 12. D osztály szépészet ágazatába járó tanulók körében. Tollak, fejdíszek, gyöngysorok, különleges frizurák, sejtelmes, füstös tekintetű sminkek, pörgős zene – és garantált volt a siker.

Szakoktatóik munkáját dicsérte a 22 modell közös felvonulása. Takács Judit, Deák Judit, Agárdi Zoltánné a frizurák elkészítésben, Agárdi Fanni a kozmetikai feladatokban, a sminkek létrehozásában, Nyergesné Janurik Éva a körömfestések kialakításában adott szakmai hátteret. A fodrászshow megvalósulását Bakulya Anna koordinálta. A frizurakészítésben kiemelten a 14. évfolyamos fodrász lányok jeleskedtek, de a sok-sok feladatból az alsóbb évesek is szorgosan kivették a részüket.

A kiadós és finom vacsora után – melyet iskolánk tanulói, szakoktatói készítettek és szolgáltak fel – a tanárok-szülők közös táncos-énekes műsorszáma következett, kicsit másképp megkoreografálva, mint azt megszokhattuk. Nagy Patrik, iskolánk volt diákja énekelte a Monte Cristo grófja című musical talán legismertebb dalát, a Rómát, a tánckart pedig a pedagógusok és szülők alkották: Ribárszky Anikó, Kondacs Györgyné, Sárkány Éva, Dudás Mihály, Csizmarik-Boros Erika, Hegedűs Bernadett, Szél Zsuzsanna, Rohonyné Urbancsok Zsuzsa. Nagy sikert aratott ez a közös produkció.

A műsorszám után Kohut Andrásné megköszönte volt diákjainknak a közreműködést, azt, hogy énekszámaikkal színesítették, felejthetetlenné tették az estét. Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna és Kis Szilvia tanárnőknek a felkészítést.

Ezután Gombár Györgyné, a Szülői Szervezet elnöke köszönő gondolatait tolmácsolta címzetes igazgató asszonynak, majd átnyújtotta a szülők ajándékát, kifejezve köszönetüket, egyúttal elismerve az iskolában töltött évek alatt elért eredményeit.

A jó hangulat ezután csak fokozódott, és egészen hajnalig tartott, melyről a Lesz Vigasz Zenekar gondoskodott.

Az intézmény vezetősége, valamennyi dolgozója és az Alapítvány kuratóriumának tagjai nevében köszönetünket fejezzük ki valamennyi támogatónknak (nevek felsorolása nélkül, melyek a honlapunkon megtalálhatók), akik segítsége nélkül nem tudtunk volna ilyen sikeres rendezvényt lebonyolítani.

Rohonyné Urbancsok Zsuzsa