Felhívások, Közlöny

Minden horgász figyelmébe

A közelmúltban hazánk területén több halálos kimenetelű baleset történt horgászat (történjen az sportból vagy hobbiból) közben. A halálos balesetek okai többnyire az, hogy a több méter hosszú horgászbottal a figyelmetlen horgász beleakadt a felette lévő nagyfeszültségű elektromos vezetékbe.


Az E.ON Hungária vállalatcsoport a korábbi balesetek kapcsán is felhívta az érintettek figyelmét erre a veszélyforrásra, és most ismételten a horgászszövetségek és horgásztó tulajdonosok, üzemeltetők segítségét kéri a további balesetek elkerülése érdekében. 

A hatékony baleset-megelőzés érdekében az áramszolgáltató közvetlen kooperációra is kéri minden hazai horgásztó tulajdonosát: amennyiben hasonló problémát észlelnek közvetlen környezetükben (a halastó közvetlen környezetében), jelentsék azt a társaság elérhetőségein. Dél-dunántúli régió: 0680/20-50-20, Észak-dunántúli régió: 0680/533-533, Tiszántúli régió: 0680/210-310.

Az E.ON Tiszántúli Áramhálózat Zrt. arra kéri a horgászni vágyókat, hogy saját életük védelme érdekében minden esetben kellő körültekintéssel járjanak el a horgászhely választásakor és ügyeljenek a horgászhely közelében lévő távvezetéktől való biztonságos távolság megtartására.