Hírforgó, Képgaléria, Média

Nőnapi „barátkozás” a Baráti Körben

Szarvas Város Barátainak Köre március 2-án tartotta hagyományos klubestjét a Damjanich utcai Civil Házban. A Nőnap közelségében ez értelemszerűen a hölgyek köszöntését jelentette.


Így például a férfinem képviselői nem csak a virágot hozták szeretetük és megbecsülésük jeléül, a vacsora egészét is ők szervírozták a süteményhegyek kivételével (a süticsodákat ezúttal is a hölgyek követték el).

A meglehetősen zordon időjárás és a tomboló influenza- és megfázáshullám közepette érkeztek tagok és vendégeik a jeles összejövetelre. Ünneplők és ünnepeltek nem kis meglepetésére a korábban meghívott Nagy Róbert színművész helyett egy szintén kitűnően éneklő kiválóság érkezett a Jókaiból Biró Gyula színművész személyében. Romantikus érkeztetés után a népszerű művész egy szép kis zenei csokorral adott felköszöntőt. A jelenlevők nem kis örömére elhangzott a Szerelmi történet, a Mozart musical „A zene az vagyok én” híres betétje, Aznavour világhíres Néma sanzonja, valamint a „Jaj cica…” a Csárdáskirálynőből. Jókais vendégünk másnapi próbái miatt hamar elköszönt, így az est dr. Dezső István köszöntőjével folytatódott, aki ünnepi gondolatait verssel is kísérte. Szavai után valóságos virágözön borította el a már addigra is sütilegekben pompázó asztalokat. A Kör hölgyei szebbnél szebb virágokat kaptak. Sőt mi több, átvehették Babák Mihály polgármester ilyenkor szokásos üdvözlőlapos csoki ajándékát is.

A „virágzásnak” ezzel még nem szakadt vége, mivel időközben megérkezett Pártai Lucia és párja, Bencsik Mihály. Bencsik Mihály egy-egy szál szegfűvel személyesen kedveskedett a felköszöntötteknek. Lucia jóvoltából pedig az est folyamán kedvére választhatott magának egy szál vörös vagy sárga rózsát az asztalon álló hatalmas vázából. A lucullusi minőségű – az urak által felszolgált – vegyes sültes vacsora után – némi védőitalmennyiség bevétele közepette – Dezső doktor vidám nőnapi meglepetés játékával folytatódott a program. Első feladatként női neveket kellett gyűjteniük a játékosoknak. Nőnap lévén csak az urak játszhattak – míg a második esetében a Nő szinonimáit kellett összegyűjteni. Az első feladatot Nyári Mihály 47 keresztnév felsorolásával, a másodikat pedig dr. Lipcsei Imre oldotta meg győztesként. Jutalmuk Dezső doktor nemes gesztusaként egy-egy üveg rozé volt.

A vidám vetélkedő után a barátkozás további oldottabb hangulatban folytatódott, majd az éj fehér leple alatt ért véget. E vidám klubest alatt néhány izgalmas társasági hírt is sikerült begyűjtenünk az asztalok mentén. Például kiderült, hogy a Kör jeles sportegyénisége, Szirony Pál március 6-án Budapesten a Deák téri Evangélikus Gyülekezet levéltárában folytat-folytatott családtörténeti kutatásokat, s azt is, hogy gyülekezeti presbiterré választották az Ótemplomi Szeretetszolgálat Nappali Klubjának közszeretetben álló Violettáját. Végezetül Tusjakné Marika már toborozta a május 20-ra tervezett hajósi bortúra résztvevői körét.