Hírforgó

Megjelent a Körös-szög idegenforgalma és szolgáltatásai 2018

Hagyományos arculat, emellett új kínálatok egész sora jellemzi Rózsavölgyi Mihályné idei első idegenforgalmi kiadványát, az Utazás 2018 kiállítás apropóján.


Már a címlapon feltűnik, hogy bejelentkezett a Fővárosi Nagycirkusz, a Boglár sétahajó és a Békéscsabai Jókai Színház is. Mellettük érzékelhetjük az Aratónap Ezüstszőlő, a Ciprus Étterem, a Sárkány Vendégház – Kondoros, a Köteles Vendéglő – Szarvas, Valach Mária – Gyula (képzőművészet) jelenlétét a megszokott Körös-szögi Kistérség logó társaságában. A hátsó borítót pedig: a Garai Kft., a Gallicoop-Goldfood közös anyaga, a Mezőmag Kft. Szarvas-Kákafok, a BAU-LUX Fürdőszobaszalon, a Nagyrét Farm Kft., a Cito Trade Kft. Békésszentandrás – valamint médiapartnerként a Körös Televízió, a Rádió Sun és a Rádió Szarvas logói fémjelzik.

A belső tartalmat ezúttal is Brlás János térségi elnök, Kardos polgármestere köszöntője vezeti fel. Ugyanitt a Gallicoop mintaboltját kínálja. Következik a Nagyrét Farm gazdag szaktanácsadói palettája, a BAU-LUX anyaga. A Ciprus Étteremmel közös felületen kínálja útjait a Boglár sétahajó. A két középső ikeroldalon találjuk a Sárkány Vendégház, Szikora Tiborné virágkötő, Valach Mária festőművész valamint a Köteles Vendéglő hirdetéseit, Turcsányi Katalin bőrdíszműves, a Mezőmag Vetőmag Termelő és Tisztító, Forgalmazó Kft., Bontovics Gábor síremlék- és műkőkészítő és a Makita Szerszámgép kölcsönzés anyagainak szomszédságában. Visszatérő partnerként következik Szarvas Város Önkormányzata és a Wish-You Esküvő- és Rendezvényszervezés. Végül két igen tekintélyes anyag zárja a belső oldalakat: a Békéscsabai Jókai Színházé, amelyből az is kiderül, hogy az idei nyáron jön a My Fair Lady, a Leszállás Párizsban, a Micimackó és a Monte Cristo grófja. A cirkuszművészetet kedvelő kicsik és nagyok örömére dekoratív anyagot tesz közzé a Fővárosi Nagycirkusz Budapest.

Ezen röpke felsorolásunk is érzékelteti, hogy a Rózsavölgyinétől megszokott direkt eklektikus szerkesztés 2018-ra tovább színesedett. Így a kiadványt végiglapozó turista nem győzi kapkodni a fejét, ahogy egyik gazdasági szolgáltatásból meglepetés kulturális élményzuhatagba csöppen. Visszatérve a címoldalhoz: a szarvasi nyár legnagyobb attrakciója, a Szarvas Vízi Színház jelen van (az előző évekhez képest most nem a Cervinus Fesztivál, hanem az említett Jókai Színház és a Fővárosi Nagycirkusz társaságában). Bár sokszor elhangzik az a vélemény, hogy lejárt az idegenforgalmi kiadványok ideje, Rózsavölgyiné füzeteiről azt mondhatjuk, hogy azt az idén is minden bizonnyal szívesen viszik haza szuvenírként a Körös-szögbe és Szarvasra látogató diák és felnőtt csoportok.