Hírforgó, Képgaléria, Média

Gyakorlósok a XXIX. Zrínyi Ilona Matematikaverseny eredményhirdetésén

A matematikaversenyek célja a tantárgy népszerűsítése, a tanulók logikus gondolkodásának mérése, és hogy a 2-12. osztályos tanulók összemérhessék matematikai tudásukat.


„A matematika a kulcs és az ajtó a tudományokhoz.” (Galileo Galilei)

Iskolánk, a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola matematika tehetségműhelyének tagjai harmadik  alkalommal neveztek be a Zrínyi Ilona Matematikaversenyre. A szorgalmas felkészülési időszakot követte a februári megmérettetés. A versenyen mindenki tudása legjavát adta. Az eredmény kihirdetésére majd egy hónapot kellett várni. A díjazottakat március 7-én Sarkad városa fogadta.

A Művelődési ház megtelt Békés megye 123 díjazott tanulójával és felkészítőikkel. Egy színvonalas műsor keretében osztották ki évfolyamonként a 15-15 tanulónak az oklevelet és a tárgyi jutalmat. Ekkor derült ki az elért helyezés is.

A megyében 1628 versenyző  mérte össze tudását, a kiemelkedő diákokat jutalmazták.

Makai Regina iskolánk 4. osztályos tanulója, aki a díjazottak között évfolyamában a megyei 13. helyet szerezte meg. Felkészítő tanárok: Lestyán Erzsébet és Grunerné Harmati Mária.

Uhljár Adrenn iskolánk 6.osztályos tanulója, aki a díjazottak között évfolyamában a megyei 15. helyet szerezte meg. Felkészítője: Litauszkiné Erki Katalin tanár.

Köszönjük, hogy az intézmény finanszírozta a tanulók nevezési díjait.

További sikereket kívánunk iskolánk tanulóinak!

Litauszkiné Erki Katalin tanár, mkv.