Hírforgó, Képgaléria, Média

LMP sajtótájékoztató a Mokkában

– Megyei szinten nincs koordináció az ellenzéki pártok között – válaszolta egyebek közt egy kérdésre Takács Péter, az LMP megyei elnöke március 7-én a Mokka különtermében megtartott sajtótájékoztatón.


Az Ábrahám Júlia LMP-s egészségügyi szakpolitikus és Bencsik Mihály LMP-s országgyűlési képviselőjelölt társaságában megtartott tájékoztató fókuszába az egészségügy helyzetét állították.

Takács Péter felvezetésében kifejtette, hogy Békéscsabán, a Réthy Pál Kórház államosításától a helyzet javulását remélték. Az ellátások azonban nem javultak – azzal együtt, hogy Békéscsaba Város 60-100 millióval támogatja a kórház műszerbeszerzését –, az önkormányzatnak már nincs rálátása a kórház működésére.

Ábrahám Júlia, az LMP egészségügyi szakpolitikusa markánsan megfogalmazta, hogy ma Magyarországon két párhuzamos valóság létezik. A két világ legélesebben az egészségügyben válik el egymástól. Rávilágított arra, hogy megítélése szerint ma Európában Magyarországon fizetik a legtöbbet az egészségügyi ellátásért. Kiemelte, hogy a rendszert csak az egészségügyi dolgozók hősies helytállása tartja fenn.

A jövő tekintetében szólt a területi különbségek felszámolásáról, a fenntarthatóságról, az igazságosságról és emberközpontúságról. Fajsúlyosan szólt a bérrendezésről és a betegjogok kiszélesítéséről.

Bencsik Mihály országgyűlési képviselőjelölt egészségügyi vonatkozásban szólt a körzetet érintő problémákról – kórházak távolesése, közlekedési viszonyok, ellátás színvonala. Továbbá hathatósan érintette az oktatáspolitikát, ezen belül az utánpótlásképzés hiányosságait.

Ábrahám Júlia az április 8.-i választásról elmondta, az LMP még várja a pártok közeledését, a fő cél továbbra is körzetenként egy-egy hiteles korszakváltó jelölt indítása.