Hírforgó, Képgaléria, Média

„Magyarország a béke szigete”

Nógrádi György egyetemi tanár, biztonságpolitikai szakértő volt a főelőadója annak a lakossági fórumnak, amelyet hétfőn az Árpád Szálló dísztermében rendeztek „teltházas” érdeklődés mellett, Dankó Béla országgyűlési képviselő felvezetésével.


A biztonságpolitikai televízióból is jól ismert szaktekintélye számos témát felvázolt kül- és belpolitikai vonatkozásban. Bevezetőjében érzékeltette a szomszéd országok problémáit, hangsúlyozva, hogy biztonságpolitikai szempontjából Magyarország a béke szigete. Az Európát hosszú távon érintő migrációról szólva előre vetítette, hogy belátható időn belül adott esetben Ukrajna irányából is fehér migráns tömegek lephetik el az európai országokat.

Részleteiben elemezte az USA, Kína és Oroszország ráhatását a világpolitika egészére. Soros György ténykedésével kapcsolatban kifejtette, hogy a milliárdos üzletembe rendszere túléli a milliárdost. A fórum hallgatósága közül van, aki a magyar milliárdos likvidálására is rákérdezett, más pedig az üzletember ténykedését a keresztény kultúra elleni támadásként értékelte.

A „kerítésről” szólva Nógrádi György megjegyezte, hogy Magyarország azt ötödikként alkalmazta, viszont a többi országot annak felépítéséért nem érték támadások.

A fórum folyamán kifejezte meggyőződését, miszerint április 9-én is folytatódni fog a mostani politika Magyarországon, vagyis a FIDESZ-KDNP marad kormányon.