Hírforgó

Kiállítás nyílt a magyar géniuszokról

Az ünnep eszmeiségének jegyében kiállítás nyílt a Cervinus Teátrum galériáján március 14-én. A hónap végéig látogatható tárlat „A magyar géniuszok” címet viseli.


A rendező Aquarius 67 Alapítvány megadta a módját: a szép számú vendég és érdeklődő a Cervinus Teátrum Margócsy-termében lehetett részese magának a megnyitónak, amelyet Frankó Tamás harmonikaművész játéka, Posgay Nóra és Ökrös Dániel – a Tessedik Táncegyüttes táncosai – néptáncízelítője, valamint Polák Ferenc színművész verses-énekes produkciója is gazdagított.

A megjelenteket Babák Mihály polgármester köszöntötte, majd Szenes János idézte fel néhány géniuszunk ’48-as vonatkozású ténykedését. A Dr. Pálfi György tudománytörténeti vándorkiállítás gazdájának – a Szegeden élő 90 esztendős Pálfi professzornak – üzenetét dr. Gál Erzsébet tolmácsolta a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány nevében. A Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete – Fejér Szövetség részéről dr. Boór Ferenc tudományos munkatárs méltatta a tárlat jelentőségét, egyben ünnepélyesen aláírta Uhljár Zitával – Aquarius 67 Alapítvány – a vándorkiállítás működtetésére vonatkozó megállapodást.

A Margócsy-teremben történtek után a résztvevők visszatértek a galériára, ahol alkalmi tárlatvezetés keretében is megismerkedhettek a magyar tudománytörténet jeles alakjaival és munkásságukkal.