Asztalitenisz, Sportsarok

Szántosi Dávid hazai és nemzetközi versenyeken küzd

Az elmúlt héten Budapesten a BVSC-ben tartották a 2018. évi országos serdülő fiú ranglistaversenyt. A szarvasi Szántosi Dávid magyar serdülő válogatottként ranglistahelyezése alapján már a főtáblán kezdhette a versenyt.


A Szarvasi Körös ASE ifjú játékosa egyéni serdülő kategóriában a legjobb 16 közé jutásért Vándor Andrással (Városi Sportegyesület, Dunakeszi) vívott meccsen 3:2-es csatában győzött. A 8 közé jutásért Fehér Balázst (BVSC-Zugló) 3:0-ra verte. Ezután az 5-8. helyért játszva Dávid 2:0-ra jobbnak bizonyult Fehér Leó (Turris SE, Sopron) játékosnál, így a szarvasi játékos a rendkívül értékes 6. helyen végzett. Ez számára 48 serdülő I. osztályú ranglistapontot jelentett, ami igen nagy siker, hiszen Dávid még csak 11 évesen a 15 évesek között versengve tudott előre lépni a serdülő magyar ranglistán.

A Szarvasi Körös ASE hírei közt szerepel még, hogy Szántosi Dávid a serdülő és Héraklész edzőtáborban volt Budapesten, majd 18-án Szlovéniába, Otocecbe utazott az ETTU (Európai Asztalitenisz Szövetség) edzőtáborába. Később majd az országos újonc ranglistaversenyen vesz részt, végül április 1-jén Opatijaba (Horvátország) utazik edzőtáborba és az ITTF (Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség) újonc és serdülő versenyén is megméretteti magát.

Támogatók: Szarvas Város Önkormányzata, Szarvasi Mozzarella Kft., Katech Zrt., Biohungaricum Kft.