Labdarúgás, Média, Sportsarok, Videók

Fordítottunk Orosházán – Megvan első tavaszi győzelmünk

A 22. játéknapon az Orosházi Rákóczihoz látogattunk, a találkozó az ULE műfüves pályáján került megrendezésre.


Hamar kirajzolódtak az erőviszonyok, és az is kinek mi céljai vannak a meccsel kapcsolatosan, a Rákóczi saját térfelére húzódva engedte át számunkra a kezdeményezést. A 4. percben Furár vállalkozott lövésre, ami után a labda a jobb kapufa tövéről gurult alapvonalon kívülre.

A hazaiak számítása a 8. percben beigazolódni látszódott, mert amíg mi támadtunk, addig ők megszerezték a vezetést, ekkor Dudás a felezővonalról emelt kapura, ami után a kissé kint helyezkedő Lévai fölött átszálló labda egy pattanás után a kapunkba hullott, be kell vallani, ritkán látható nagy (okos) gól volt. 1-0.

A 10. percben egy baloldali beadás után kellett Polonszkinak mentenie. A 21. percben Magyar bal oldali beadásáról késett le hajszállal Somogyi az ötös vonalánál. Két perc múlva Polonszki távoli lövése dolgoztatta meg Tóthot, de gól ebből sem lett. A 25. percben egy kósza ellentámadás után, Tasi 19 méteres lövése ment alig kapu mellé. A 28. percben Kriska kiugratása után, Furár került kecsegtető helyzetbe, de 8 méterre a kaputól ütközött Tóthtal, ami után percekig kellet ápolni a hazai hálóőrt.

A sok kisebb lehetőséget a 37. percben válthattuk volna be gólra, ekkor Tasi szabálytalankodott Kriskával a büntetőterületen belül, aminek tizenegyes lett a következménye, de Somogyi lövését, a jó irányba vetődő Tóth szögletre ütötte, így elmaradt az áhított egyenlítés.

A 46. percben Kriska 28 méteres, gólt ígérő lövése ment centikkel kapu mellé, amivel le is zárult az első játékrész. A második viszont hamar meghozta a gólunkat, az 50. percben Furár, két csel után az alapvonalról adott be élesen jobbról, miután Boros a saját kapujába lőtte a játékszert. 1:1.

Két perc múlva, Furár 25 méteres próbálkozása kerülte el kicsivel a kaput. A 60. percben egy szépen felépített támadást követően, Somogyi adott remek passzt Furárnak, aki 9 méterről kilőtte a hosszú sarkot. 1:2.

A 69. percben Kukovecz beadását követően, Somogyi lövését blokkolták a védők. A 75. percben Zima lőtt 26 méterről kapura, ami után a labda a felső lécről visszapattant Tóth hátára, majd onnan gurult alapvonalon túlra. A találkozó vége felé, mivel nem volt veszteni valója, a Rákóczi egyértelműen aktívabbá vált, de izgulnunk talán csak a 88. percben kellet egy kapunk előtti kavarodást illetően, ettől függetlenül nem tudta érdemlegesen veszélyeztetni a kapunkat, így győztesen vonulhattunk le a (mű) gyepről.

Mindent összevetve, ha a végeredményt illetően nem is de, játékunk láttán lehet egy kis hiány érzetünk, mert türelmesebben játszva talán még több helyzetet is ki tudtunk volna alakítani a főként védekező ellenfelünkkel szemben, ezáltal biztosabbá tenni a győzelmünket, bár hozzá kell tenni, hogy a hamar kapott, szépségdíjas gól után nem volt egyszerű megtörni a hazaiak lelkesedését. Talán a kimaradt büntető megkönnyíthette volna a dolgunkat, de így utólag nézve, minden jó, ha a vége jó, és egy sok lehetőséget hozó, de közepes színvonalú meccsen megérdemelt győzelmet arattunk. Következik szerdán, hazai környezetben, a Méhkerék elleni rangadó.
Jók: Kukovecz, Viszkok, Szikora, Furár.

OH. Rákóczi Vasas SE Szarvasi FC 1-2 (1-0)

Orosháza, 120 néző. Játékvezető: Szelzsán György (Boda L., László I.).

Rákóczi: Tóth K. – Kiss Z., Vili M., Bogár P., Bálint D., Boros B., Kánya P., Tasi R. (Kolozsvári Cs.), Németh G., Dudás P. (Márki M.), Kolozsvári J. (Egry A.). Edző: Gyimesi András.

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D., Szikora M., Kukovecz D., Polonszki P., Klimaj Z., Zima D., Kriska N. (Körösfalvi K.), Furár R., Somogyi J. (Farkas N.), Magyar M. (Pecznik P.). Vezetőedző: Rétes Pál.

Gólszerzők: Dudás P. 8′ illetve Boros B. 50′ (öngól), Furár R. 60′

Edzői nyilatkozatok:

Gyimesi András:

– Elismerésem a csapatomnak, remek mérkőzést vívtunk, bátran állítom, hogy nem érdemeltünk vereséget.

Rétes Pál:

– Nehéz mérkőzésen vagyunk túl a végig fegyelmezetten védekező hazaiak ellen. Amíg hátrányban voltunk, jól játszottunk, miután megfordult az eredmény, érthetetlen módon visszaesett teljesítményünk.

A mérkőzés videós összefoglalója: