Hírforgó, Képgaléria, Média

Szorgos kollégista hangyák a Pepi kertben

A GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (Szarvas) kicsit megkésve, de azért időben besegített az Arborétum kerti munkáiba.


Az időjárás zordsága miatt április 11-én tudtunk eleget tenni a minden évben vállalt takarítási feladatainknak.

Szép napos időben dolgozhattunk a kikötőtől nem messze lévő kb. 150 éves platánfa környezetében. Összegyűjtöttük a fáról lehullott száraz leveleket és letört ágakat. Munkánkat segítette a kert egyik dolgozója, Attila bácsi egy kis traktorral, amire speciális módon lobseprűkkel felpakoltuk a komposztálandó leveleket.

Pihenésképpen elsétáltunk a kilátókhoz, ahol jól éreztük magunkat. Gyönyörködhettünk a rügyeit bontó és virágzó Arborétumban, és élvezhettük a tavaszi madarak hangjait.

Ezzel az önként vállalt feladattal iskolánk pedagógiai és Ökoiskolai programjaihoz kapcsolódva a környezeti nevelés is megvalósult a kirándulás során.

Élményekkel gazdagodva indultunk vissza a kollégiumba. Külön köszönjük Dr. Hanyecz Katalin igazgató asszonynak, hogy évek óta lehetőséget biztosít számunkra a kert látogatására, amit mi szorgos munkánkkal viszonzunk.

Répási Józsefné  programfelelős