Kézilabda, Sportsarok

A második félidő döntött

Vendég góllal indult a találkozó, de gyors volt a hazai válasz, sőt a vezetés átvétel is megtörtént.


Szarvasi NKK-Abonyi KC 28-21 (12-12), NB II-es női kézilabda-mérkőzés, Szarvas, 50 néző. Vezette: Serfőző Krisztián, Serfőző Zsolt. Kiállítások: 2 ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/3 ill. 2/2. Vendégek legjobb dobói: Molnár, Dudás és Vlaszák 5-5.

Szarvasi NKK: Juhos-KOVÁCS 7, Balogh, Szabó 4/2, Raffai-Such 5/1, Hajdu 2, Bagi 3. Csere: Kasik, Pillár (kapusok), Ábrahám, Gábor 2, MESTER 5, Olasz, Tasgyik, Trnyik. Edző:Száva Flórián.

Úgy tűnt, sima lesz a parti. A vendégek azonban nem hagyták magukat. Sok labdaadogatással értek el gólokat. Felváltva estek a találatok. A szarvasiak sorozatban hagyták ki a kihagyhatatlan helyzeteket is, igy nem tudtak előnyt szerezni. Félidőre 12-12 volt az állás.

A szünet utáni első percek ugyan úgy indultak, mint az első 30 perc. A 36. perctől az NKK-sok az eddigi hatos falas védekezés helyett áttértek 5+1-re. A zavarói feladatot Mester Zsófi kapta. Erre a védekezésformára az abonyiak nem tudtak lépni. Sorra adták el támadásban a labdákat. Az eladott labdákból Kovács és Mester gyors indulással szerezték a gólokat. Az 50. percben már 25-16-os állás volt olvasható az eredmény jelzőn. A vendégek elfáradtak. A körös-partiak cseresora végig tartotta ezt a különbséget, melybe belefért még egy büntető kihagyás is. Az első félidei védekezés és támadás is feledhető volt.

Száva Flórián:

– A jövőben talán a második félidővel kellene kezdeni a mérkőzést!

Az ifisták 35-18-ra nyertek.

Április 21-én 17.00 órától Makón játszik az NKK.