Kézilabda, Sportsarok

Nem csípett a makói hagyma!

Megfogadták a szarvasiak az edző tanácsát, amit az abonyi találkozó után mondott, hogy a második félidővel kell kezdeni.


Makó KC-Szarvasi NKK 21-33 (13-14), NB II-es női kézilabda mérkőzés, Makó, 80 néző. Vezette: Fogl Ferenc, Szarvas Tamás. Kiállítások: 4 ill. 6 perc. Hétméteresek: 6/4 ill. 5/4. Vendégek legjobb dobója: Daxler 7 gól.

Szarvasi NKK: Juhos-Kovács 4, BALOGH 7, Szabó 2, Raffai-Such 4/4, HAJDÚ 5, BAGI 5. Csere: KASIK, Pillár (kapusok), GÁBOR 4,  Ábrahám 1, Trnyik 1, Mester, Tasgyik, Nyerges. Edző: Száva Flórián.

Lendületes is volt a vendég csapat, gyors lerohanásokból mindjárt a mérkőzés elején előnyre tett  szert.  A  lendület türelmetlenkedést szült, és a gyorsan ellőtt labdák célt tévesztettek. A hazaik a hátrányt kezdték ledolgozni. Szünetre egygólos lett (13-14) lett a szarvasi előny.

Pihenő után még erősködtek a marosmentiek néhány támadásnál. A 37. perctől egyre jobban kezdett elhúzni a Körös-parti együttes. Jobb lett a védekezés és a helyzetkihasználás is pontosabb lett. A KC-sek az utolsó húsz percben mindössze 5-ször tudták bevenni Kasik kapuját, ebből kétszer hétméteresből. A szünet után a fiatalok is pályára léptek. A csapat minden tagja dicséretet érdemel. Száva Flórián: “Magabiztos győzelem.”

Külön kell szólni az ifjúsági csapatról, mely ezúttal is sikeres volt. Az ifi mérkőzés 38-15-ös szarvasi győzelemmel zárult. Az ifisták rangadót játszanak, április 29-én (vasárnap) 15 órátol a szeghalmi együttes érkezik. A szeghalmi együttes a tabella első helyezettje, a szarvasi ifisták egy ponttal vannak mögötte a második helyen. A szarvasiak győzelem esetén aranyérmesek lehetnek. A klubvezetés és a csapatok várják a SZURKOLÓK biztatását 15 órától. A felnőttek 17 órától játszanak.

HAJRÁ NKK!