Hírforgó

Hétvégi rövidek

Rövidhírek hétvégére Szarvas város közéleti történéseiből.


Felmérik a települési ösztöndíjrendszert | A közelmúltban Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke levelet intézett a megye valamennyi polgármesteréhez a települési ösztöndíjrendszer felmérése céljából. Mint a levélből kiderül, erre vonatkozóan már munkacsoport is alakult. Idézzük a levél idevágó sorait: „A munkacsoport célja egy olyan intézkedési terv kidolgozása, mely hozzájárulhat ahhoz, hogy a megyében a gazdasági igényeknek megfelelő szakképzési rendszer működhessen, a gazdaság bővülésének ne legyen akadálya a szakképzett munkaerő hiánya, és a megye fiataljai helyben találják meg mind az oktatás és a szakképzés, mind a munkavállalás lehetőségét, hozzájárulva ezáltal Békés megye demográfiai és munkaerőpiaci helyzetének hosszútávú stabilizálódásához.

25 éves a Virágos Magyarországért Környezetszépítő Verseny | Negyedszázados jubileumához érkezett az immáron országos mozgalommá szélesedett Virágos Magyarországért Környezetszépítő Verseny. Az idén is május 31-ig várják a települési önkormányzatok jelentkezését az alábbi öt kategóriában: falu 1000 főig, falu 1000 fő fölött, város 50 ezer főig, város 50 ezer fő fölött, Budapest kerületei. Szarvas értelemszerűen a város 50 ezer főig kategóriában indul.

Ingatlanok műszaki állapotáról | Horváthné dr. Kepenyes Edit hatósági és szociális osztályvezető a napokban tájékoztatta Babák Mihály polgármestert néhány szarvasi ingatlan műszaki állapotáról.

Tájékoztatása a Nap utca 1945. hrsz. ingatlant, a Vasút u. 20-at, a Vasút u. 27/1-et, a Markovitz 1. 5. sz. ingatlanokat, a „Zöldházat” illetve a Tessedik tanyát érintette, szólva a szükséges intézkedések megtételéről is.

Menetrendi egyeztetés | Május 15-én a KTI Nonprofit Kft. Dél-alföldi Közlekedésszervező Iroda szervezésében önkormányzati menetrendi értekezletet tartanak Szarvason a Polgármesteri Hivatalban délelőtt 10 órától. A menetrendi egyeztetésre várják az Orosházi és a Szarvasi járás valamennyi polgármesterét, a Békés Megyei Kormányhivatal, a Klebelsberg Központ, a Szakképzési Centrum, valamint a MÁV-Start Zrt. és a DAKK Zrt. képviselőit.