Kézilabda, Sportsarok

A fegyelmezett játék két pontot ért

Szokatlan időben, vasárnap 11 órakor léptek pályára a csapatok.


EUbility Gr. Békéscsaba U21-Szarvasi NKK 21-34 (9-16), NB II-es női kézilabda mérkőzés, Békéscsaba, 70 néző. Vezette: Bozó, Mezei. Kiállítások: 4 ill 0 perc. Hétméteresek: 2/1 ill. 8/6.

Szarvasi NKK: Juhos-Kovács 6, Balogh 6, Szabó 3, Raffai-Such 12/6, Hajdu 4, Bagi 2. Csere: Kasik, Pillár kapusok-Gábor 1, Ábrahám, Mester, Olasz, Nyerges, Tasgyik, Trnyik. Edző: Száva Flórián. 

Hibátlan volt a kezdés, a vendégek magukhoz ragadták a kezdeményezést, nem hagyva esélyt a hazaiaknak. Mint ismert az előző fordulóban a listavezető Algyő botlott, így továbbra is nyílt maradt az első hely sorsa. Tudatában, a szarvasiak rendezett védekezéssel és jó helyzet kihasználással szünetre jelentős előnnyel zárták az első játékrészt (9-16). 

A pihenő után a sportszerű mérkőzésen mindkét csapat csak a játékkal foglalkozott. A Körös-partiak tovább növelték az előnyt fegyelmezett védekezéssel és a támadások pontos befejezésével. A tabellán elfoglalt helynek megfelelően játszott az NKK.

Száva Flórián:

– A csapat minden játékosa dicséretet érdemel és készülünk az Algyő ellen.

A juniorok is nyertek: Békéscsaba-Szarvas 26-29.

Egy hét szünet következik. Majd május 19-én 15 órás kezdéssel Szarvas-Algyő összecsapásra kerül sor A találkozó dönt az aranyérem sorsáról. Az Algyő előnye két pont, ezért lesz szükség a szurkolók biztatására a szarvasi győzelemhez.