Labdarúgás, Média, Sportsarok, Videók

Igazságos döntetlen Körösladányban

Igencsak besűrűsödött a megyei első osztály programja a kora tavaszi mostoha időjárásnak köszönhetően, a munka ünnepére is jutott játéknap (a 27.) amelyen Körösladányba látogattunk. Az elmúlt két forduló játékát látva, nem voltunk esélytelenek a jelenleg bronzérmes pozíciót elfoglaló ellenfelünkkel szemben sem.


A hazaiak kezdték biztatóbban a meccset, a 6. percben egy kapunk előtt lezajló tömörülés után, a többször ide-oda pattogó labdát végül Zsíros lőtte az oldalhálóba. Hamarjában sikerült válaszolnunk, a 11. percben Somogyi szöglete után Pecznik lőtt középről, de sajnos kicsivel célt tévesztett a próbálkozása.

A 19. percben Furár vezette be balról a labdát, majd középről, 17 méterről lőhetett tisztán, de arasznyival kapufa mellé szált a lövése. Egy perc múlva a kapunk előtt volt meleg a talaj, de előbb Papp, majd Laksteter előtt sikerült tisztáznunk. A percek múlásával egyre többet kezdtük megjátszani a széleket, ennek köszönhetően többször sikerült a hazaiak védelme mögé kerülnünk, így okozva fokozott zűrzavart.

Ettől eltekintve a 36. percben éppen középen vezettünk támadást, Kriska ugratta ki Zimát, aki az ötös sarkáról középre gurított, az érkező Farkas pedig estében a kapu közepébe rúgta a labdát. 0-1.

A 41. percben Zima vágta előre a játékszert, amit egy pattanás után Kriska szelídített meg, de közben balra kisodródott, majd lőtt, de Nagy vetődve még szögletre tudott tisztázni.

A második félidőt a várakozásnak megfelelően lendületesen kezdte a Ladány, ami a 47. percben máris erdedménnyel párosult, ekkor Kristóf végzett el jobb oldalról egy szabadrúgást, ami átszállt a védőink felett, és a hosszún érkező Pappnak nem volt nehéz dolga a kapunkba lőni a labdát. 1-1.

A gól után is támadásban maradt a hazai csapat, saját térfelünkre szorulva próbáltuk elkerülni a második találatot. Néha nyomasztó volt a Körösladány fölénye, de helyzetig ritkán sikerült eljutniuk. A 62. percben Knyihár próbálkozott 20 méterről, a kapu fölé ment lövése a labdafogó hálóban halt el. Alig egy perc múlva Zsömbörgi beadását követően Takács lőhetett középről, de Szikorában elakadt a nem túl erős kísérlet.

A 67. percben egyik szórványos kontránk után Kukovecz jobb oldali beadására Furár érkezett, de perdítése keresztbe elsuhant a kapu előtt. Ahogy közeledtünk a végjátékhoz, úgy csökkent a hazai csapat nyomasztó fölénye, így valamelyest kiegyenlítődött a játék. A 89. percben még Kriska próbálta meg bevenni Nagy kapuját, de félfordulatból leadott lövését felszedte a hazai hálóőr.

Mindent mérlegre téve, két ellentétes félidőt láthatott a publikum, míg az elsőben a mi akaratunk érvényesült, úgy a másodikban már a Körösladány diktálta a tempót, ezáltal a döntetlen igazságosnak mondható. Ahogy az elmúlt szombaton, úgy most is egy igen küzdelmes, hajtós, remek hangulatú meccsnek lehettünk szemtanúi, aminek az egyik légyeges pozitívuma az volt, hogy a Ladány a negyedik szezonbeli találkozásunkkor sem tudott minket térdre kényszeríteni. Szombaton újból idegenben lépünk pályára, ezúttal az Előre fakóval ütközünk meg Békéscsabán.

Jók: Kukovecz, Szikora, Kriska, Zima, Furár.

Körösladányi MSK – Szarvasi FC 1-1 (0-1)

Körösladány, 300 néző. Játékvezető: Zahorán János (Petrovszki Gy., Kovács K.)

Körösladány: Nagy B. – Zsömbörgi M., Viczián D., Knyihár D., Papp Zs., Zsíros P., Kristóf G., Hajdu Zs., Laksteter J. (Takács B.), Kéki Cs. (Juhász D.), Burai I. D. Vezetőedző: Fodor Sándor.

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D. (Polonszki P.), Szikora M., Kukovecz D., Pecznik P. (Magyar M.), Zima D., Klimaj Z., Kriska N., Furár R., Somogyi J., Farkas N. Vezetőedző: Rétes Pál.

Gólszerzők: Papp Zs. 47′ illetve Farkas N. 36′

Edzői nyilatkozatok:

Fodor Sándor:

– Inkább a küzdelem, mint játék folyt a pályán, ebben az első félidőben a Szarvas volt a jobb, a másodikban mi.

Rétes Pál:

– Végig fegyelmezetten, taktikusan játszottunk, a második félidő elején egy figyelmetlenség miatt elmaradt a meglepetés.

A mérkőzés videós összefoglalója: