Hírforgó, Labdarúgás, Sportsarok

Dunaújváros csapata nyerte a Magyar Önkormányzatok IV. Focitornáját

Hét óra leforgása alatt minden díjat begyűjtöttek a dunaújvárosi amatőr játékosok a Magyar Önkormányzatok Focitornáján, amelynek a múlt szombaton a mátyásföldi Ikarus Sportpálya adott otthont. A dunaújvárosi önkormányzat kispályás „válogatottja” kilenc mérkőzésen helytállva nyerte a negyedik alkalommal megrendezett tornát.


„Idén tíz esztendeje, hogy a versenysportok világát magunk mögött hagyva átléptünk a szabadidős sportesemények nem kisebb kihívást jelentő szektorába, méghozzá azzal a határozott szándékkal, hogy ezrek számára teremtjük meg a mozgás, a versengés, a szórakozás és a kapcsolatteremtés visszatérő lehetőségét” – hangsúlyozta a házigazda PromoSport Kft.-t vezető Szalay Gergő a jólsikerült amatőr focitorna után. – Mai jelmondatunk a „Minden, ami önkormányzat, minden, ami foci” is lehetett volna, hiszen a 44 csapatos mezőnyben a megyei jogú városok mellett a 10 ezernél nagyobb lélekszámú települések és a budapesti kerületek önkormányzatai is szép számmal képviseltették magukat. Büszkék lehetünk arra, hogy a premiert jelentő 2009-es Budapesti Kerületek Focitornája ilyen szépen kinőtte magát, emellett arra is, hogy idén sorozatban már a tizedik alkalommal számíthattunk a fővédnöki tisztet betöltő Tarlós István főpolgármester úr támogatására.”

A Magyar Önkormányzatok Focitornáját a megszokott forgatókönyv szerint idén is az ünnepélyes megnyitó vezette be, ahol előbb Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, majd – Tarlós Istvánt képviselve – dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, végül pedig Kovács Péter, a sportpályának otthont adó XVI. kerület polgármesterre köszöntötte és biztatta a résztvevőket. Elismeréssel szóltak a szervezésre vállalkozó PromoSport szakszerű munkájáról, és kívántak sérülésmentes versenynapot a mintegy félezer sportembernek.

A szabadidős sportesemények sorában rangos helyet elfoglaló focitorna kiemelt főtámogatója idén is az E.ON Energiakereskedelmi Kft. volt, amelyet a PromoSport VIP fogadásán Nehéz Beáta, önkormányzati értékesítési vezető képviselt. A hivatalon kívüli „szabadtéri” lehetőséggel élve azt hangsúlyozta, hogy a hagyományos kereteket bővítve új eszközökkel is segíteni igyekeznek az önkormányzatoknak, és a jövőben ezen a fontos területen is erősíteni szeretnék az együttműködésüket.

A torna döntőjében a dunaújvárosiak magabiztosan 4:0-ra nyertek az utolsó mérkőzésre elfáradó veszprémi önkormányzatiak ellen, míg a bronzmérkőzésen csupán egy gól döntött a Nyírbátor javára a Szombathely elleni küzdelmes csatában.

Szarvas Város Önkormányzatát a Lászlófi János informatikus vezette csapat képviselte. A helyi csapat csoportelsőként végzett 3 nyert és 1 döntetlen meccsel, majd a nyolcaddöntőben a nyírbátori gárda tudta őket csak megállítani 2-1-es végeredményű mérkőzésen.