Hírforgó, Képgaléria, Média

Magyarország és Közép-Európa legszebb szabadtéri játszóhelyén

Naprakészen egy hónappal az idei nyári szezon nyitóelőadása előtt, május 15-én sajtótájékoztatót tartottak a Szarvasi Vízi Színházban.


A sajtótájékoztatót ezúttal is Fekete Péter művészeti vezető – a kulturális államtitkári poszt várományosa – vezényelte le a helyi hagyományok jegyében. Részt vett rajta Babák Mihály, Szarvas város polgármestere, Seregi Zoltán művészeti vezető, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója, Szabó Károlyné, a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója. Jelen volt továbbá dr. Melis János címzetes főjegyző, későbbiekben érkezett Varga Viktor, a Cervinus Teátrum főrendezője, valamint a színes színházi sajtópaletta sok érintett szereplője.

Mint azt Fekete Péter és Babák Mihály is megerősítették, nyolcadik évadához érkezett a Szarvasi Vízi Színház, s ahogy a nyolcadikos diákok, így a színház életében is fontos kérdés a hogyan és merre tovább kérdése.

Fekete Péter kiemelten szólt 2018-ról, mint a Családok Évéről, ami érzékelhető lesz az idei szezon színházi és cirkuszművészeti kínálatában. (Természetesen az eddig nyarak kínálata is erőteljesen család- és gyermekcentrikus volt. – A Szerk.)

Seregi Zoltán javarészt a Magyar Teátrumi Társaság által szervezett programok részleteiről szólt. Szabó Károlyné kiemelte, hogy a tagszínházak koordinálását illetve a Szarvasi Vízi Színház újság kiadását jó féléves előkészítő munka előzte meg. Dr. Dósa Zsuzsa pedig a Cervinus Művészeti Fesztivál eseményeit ismertette.

A sajtótájékoztatón hallottakból kitűnik, hogy a jól bevált hagyományok ezen a nyáron is maradnak, némi tartalmi újítással fűszerezve. Továbbra is döntő szempont, hogy Szarvas érezze magának közössége egészében a Vízi Színházat, az idelátogató vendégek érezzék jól magukat és vigyék jó hírét Magyaroszág és Közép-Kelet-Európa legszebb szabadtéri játszóhelyének.

A rendkívül közönség- és családbarát műsorösszeállítás kézzelfoghatóan tükrözi a Szarvasi Vízi Színház idei szezonjának is népvigalmi jellegét. Így érthető módon a vidám és zenés szórakoztató műfajok is tarolnak 2018-ban.

A 2017-ben nyitásként bevált ötlet, a Szarvasiak a víz fölött az idén egy ötödik esttel tovább bővül. (Utóbbi esetben a Cervinus Művészeti Fesztivál keretében jön az ötödik este.)

Továbbá a Talkshow a víz fölött sorozatban ezúttal neves sztárvendégek mutatkoznak be a Mellettem az utódom estéken. A Cervinus Művészeti Fesztivál keretében köszöntik az idén 50 éves Tessedik Táncegyüttest. A néptánc teret kap a fesztivál záróelőadásán, a Drótos Jankón is. Magát a Magyar Teátrum Nyári Fesztivált augusztus 19-én zárja a hagyományos Díjátadó Gála.

Ami pedig a nyári nyitányt illeti, június 15-én a Jókai kezd a Leszállás Párizsban című fergeteges vígjátékkal. Tege Antal, Kovács Edit, Csomós Lajos, Liszi Melinda, Komáromi Anett és Köböl Lilla garantálják a nagyérdemű önfeledt szórakozását.

Ez utóbbiakról részletesen a Szarvasi Vízi Színház című nyári színházi lapban olvashatnak. Az ingyenes magazint keressék Szarvason a Polgármesteri Hivatalban, a Tourinform Irodában és helyi könyvesboltunkban.