Hírforgó

Tech Csajok

2018. május 14-én útra keltek a GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (Szarvas) 9. C és 10. D szakgimnáziumi osztály ügyviteles tanulói, hogy részt vegyenek egy országos rendezvényen, melyet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szervezett Békéscsabán, a Csaba Parkban.


A program neve: Tech Csajok, ennek keretében a 14-18 éves lányok érdeklődését szerették volna felkelteni, illetve fokozni az érdeklődésüket a műszaki és természettudományi szakok, valamint a műszaki szakmák iránt.

A rendezvényen több vállalat részt vett, például a Henkel Magyarország Kft., Linamar, Hauni, Elmű. A Hauni asztalánál a lányok elefántot hajtogathattak fémből, ajándékként pedig stresszlabdát, tollat kaptak. Az Elmű standjánál úgy sült meg a palacsinta, ahogy a csajszik a biciklit tekerték. Játékos rejtvényeket oldhattak meg a lányok, megfigyelhették a 3D-s nyomtatás rejtelmeit. E színvonalas rendezvény moderátora Szujó Zoltán volt, aki fergeteges hangulatot teremtett.

A rendezvényen sikeres nők számoltak be a műszaki és természettudományos területekben rejlő lehetőségekről és saját karrierjükről.

Megismerkedtünk környékbeli egyetemekkel, főiskolákkal és vállalatokkal, akik különböző technikai, illetve tudományos eszközökkel mutatták be a műszaki foglalkozások izgalmas oldalait.

Köszönjük szépen a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának ezt a színvonalas pályaorientációs rendezvényt, köszönjük iskolánknak, hogy biztosították számunkra a részvételt.

Harmati Ágnes tanár