Hírforgó

Szarvas déli ipartelep fejlesztés – térségi elérhetőség javítása vasúti átjárók létesítésével a 44 sz. I. rendű főút és az Orosházi út között

Szarvas Város Önkormányzata 2017. augusztus 8-án sikeres projektet nyújtott be a TOP-1.1.1-16 Ipari parkok, iparterületek fejlesztése című Felhívásra.


A „Szarvas déli ipartelep fejlesztés – térségi elérhetőség javítása vasúti átjárók létesítésével a 44 sz I rendű főút és az Orosházi út között” című, TOP-1.1.1-16-BS1-2017-00003 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 200 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projekt alapvető célja, hogy egy olyan infrastruktúra jöjjön létre Szarvas gazdasági területén, ipari parkjának fejlesztésével, mely alkalmas a helyi, illetve betelepülni szándékozó – elsősorban kis és közepes – vállalkozások működési igényeit kiszolgálja, vonzó működési környezetet teremtsen.

A fejlesztés eredményként az Orosházi út felől a meglévő útalap felhasználásával és szélesítésével 6,5 m széles út- (az Orosházi úttól kezdődően teljes hosszon felújításra kerül kivéve a nyomvonal és a vasúti vonal közötti 40 m hosszú szakaszt), az útátjárók biztosítása szempontjából egy közös fény- és félsorompók berendezés-, útátjáró vasúti pálya-, valamint a jelenleg nem kiépített közvilágítás bővítése (orosházi útig) kerül kialakításra.

A beruházás megvalósulásával kiszélesednek a vállalkozások piacra jutásának lehetőségei, az infrastrukturális beruházással a gazdasági tevékenységük jobban szervezhetővé, koordinálhatóbbá, gazdaságosabbá válhat. A beruházás megvalósulásával nő a térség gazdasági fejlettsége, a lakosság megelégedettsége, csökkenhet az elvándorlás mértéke, továbbá a 44-es főúton zajló forgalom egy részének elterelésével elérhetővé válik a városi forgalom mérséklése, balesetveszélyes helyzetek kialakulásának csökkentése.

A projektről bővebb információt a www.szarvas.hu oldalon olvashatnak.