Kézilabda, Sportsarok

Tizedik alkalommal jöttek össze a Szarvasi SC egykori kézilabdásai

A szarvasi férfi kézisek 1959-ben neveztek be a megyei kézilabda kispályás bajnokságba.


2009-ben az ötven évre emlékezve néhány egykori játékos összehívta a volt játékosokat egy veterán találkozóra, akik között ott voltak a nagypályások közül is néhányan. Az első  veterán találkozó olyan jól sikerült, hogy aztán minden évben összejöttek és 2018-ban a tizedik lett. 10 év óta egyre jobban megőszültek, sokan már máshová távoztak. A jubileumi találkozóra 21-en érkeztek a hagyományos helyszínre a Vadászkürt Vendéglőbe.

A baráti üdvözlések után a fényképezés következett és néhány interjú a rádiónak. A programban szerepelt a 2016-ban az Alkotmány utcai Sportcsarnok falán elhelyezett Bankó Sándor emléktábla megkoszorúzása. A Szarvas és Vidéke Hetilapban Bankó Sándor születésének 110 éves és halálának 40 éves évfordulójáról Dr. Molitórisz Pál tollából megemlékezés van Sanyi bácsiról, mint a szarvasi kézilabda atyjáról. A jelenlévők emlékként kaptak egy egy újságot. Szomorú eseményről is emlékeztek. 2017 őszén hirtelen távozott a “csapatból” Rohony Gyuláné Demeter Mária játékos. A férfiak mellett az egykori szarvasi kézilabdás hölgyek is rendszeres résztvevői a találkozóknak. Marikára néma főhajtással gondoltak a megjelentek. 

A köszöntések után fehér asztal mellett, elfogyasztva némi étvágygerjesztőt, a vadászkürti finom ebédet és az “Opó”-roládokat folyt a beszélgetés, a régi emlékek felelevenítése. Ismét előkerültek egykori újságcikkek, fényképek a múltról. A diskurzus késő délutánig tartott és távozáskor a búcsú mondat: “Jövőre itt, újra együtt.”