Hírforgó, Képgaléria, Média

Aratónapok Hunyán az összefogás jegyében

Az alig hétszáz lelkes kisközség másodízben rendezett Aratónapokat. Szombaton a déli órákban kiruccantunk a tarka népvigalmi forgatagba.


Ottjártunkkor már százak sorakoztak fel az Ótemplomi Szeretetszolgálat gulyáságyúja mentén, eleget téve a helyi önkormányzat invitálásának, amely egy babgulyásos megvendégelésre szólt. Emellett még ínycsiklandó pörköltillat is belengte a rendezvénynek otthont adó sportpálya környékét, így mindenki kedvet kaphatott egy kis tábori lakmározásra. Az ebéd mellé Iványi László és Varló Imre kínált kedvcsináló nótacsokrot. Mindeközben veterán és modern traktorcsodák, motorosok kínáltak látnivalót. Lehetett sétakocsikázni, a sportpálya zöld gyepén aranylábú ifgjak kergették nagy elánnal a pettyest, másutt a hiperszuper méretű és kivitelű vízi focipálya látványa mozgatta meg a vendégek fantáziáját. Körös-körül pedig vidámparkosok és bazárosok kínálták szolgáltatásaikat és portékáikat. Népszerű volt az ugrálóvár, a trambulin s ahogy hallottunk, napközben még egy valódi cukorágyú is elsült.

Szemmel láthatóan a falu apraja-nagyja kivette részét a gazdag tartalmú, szemre is nagyon tetszetős vigalom szervezéséből és élvezetéből.

Hunyai villámlátogatásunk végén mintegy hét kilométeres retro túrát tettünk a mezőberényi országút faluközeli szakaszán – az egész Berény-Szarvas útvonalat csak harcedzett tankcsapda járóknak ajánljuk – s retro hangulatban megtekintettünk egy közeli elhagyott kis tanyát, amely mai állapotában kiürített zsiványfészekre emlékeztetve küzd fűvel-fával, no meg az idő vasfogával. Csoda, hogy még áll, mert közel húsz esztendeje már minden mozdíthatót kihoztak belőle.

Maradva hunyai röpke portyánk témájánál és tartalmánál: Hunya Aratónapja szervezettségében és színvonalában vetekedett azonos műfajú városi rendezvényekkel.