Hírforgó

Kiadtuk az első CISCO-s oklevelet a Székelyben

Intézményünk, a GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a 2016/2017-es tanévben csatlakozott a CISCO Systems Inc.-hez, amit Magyarországon a HTTP Alapítvány képvisel és működtet. A csatlakozásnak köszönhetően a 2017/2018-as tanévben a már CISCO Hálózati Akadémiává vált iskolánk megkezdte a legmodernebb hálózati ismeretek oktatását.


cof

A CISCO által elsajátítható e-learning tananyag 100%-ban kompatibilis az informatika ágazat szakgimnáziumi kerettantervével, a számítógép-hálózatok szerves részét képezik az ágazati informatika ismeretek érettségi vizsgatárgynak.

Ugyanakkor ezt a tananyagot – magasabb szinten – alkalmazzuk a szakképesítő vizsgára történő felkészítéskor is, ahol már sokkal nagyobb súlyban van jelen a hálózatok oktatása, elengedhetetlen a sikeres vizsga letételéhez.

Azon diákok, akik a jelenleg legkorszerűbb, legnaprakészebb tananyag elméleti és gyakorlati követelményeit is 70% felett teljesítik, nemzetközileg elismert, a CISCO Akadémia által kibocsátott elismerő oklevelet vehetnek át.

Akadémiai tagságunk első évében pedig meg is született az első eredményes vizsga, ami
Szakálos Tamás 13. C osztályos Informatikai rendszergazda tanulónk nevéhez fűződik. Tamás a vizsgákat összeségében 80% felett teljesítette, tehát elmondható, hogy bőven a minimális szint felett teljesített.

Egy ilyen teljesítmény napjainkban erős ajánlólevél lehet a hálózati cégek számára a leendő munkavállaló részéről, mivel a magas követelmények miatt igen nehéz megszerezni ezt a tanúsítványt.

Tamás iskolánkban tanult 5 évig informatika szakmacsoportban. Ezalatt számos országos versenyen szerepelt sikerrel. Tavaly jeles szinten érettségizett szakmai informatikából (informatika ismeretek), most júniusban pedig megszerezte az „Informatikai rendszergazda” szakképesítést, szintén jeles minősítéssel. Ezeket a szép eredményeket koronázta meg kitartó munkája gyümölcseként egy nemzetközileg is elismert szakmai oklevéllel.

Tanulmányait a következő tanévtől felsőoktatásban kívánja folytatni, melyhez stabil alapokat szerzett meg iskolánkban, mi pedig büszkén gratulálunk, és sok sikert kívánunk neki tanulmányaiban és további életében.

Sinka Attila és Molnár Miklós CISCO CCNA instruktorok