Hírforgó, Képgaléria, Média

Nyáresti varázslat a Mini Magyarországban Szarvason!

Mesés éjszakai kaland részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak a fényfestett Mini Magyarország makettparkba az év legrövidebb éjszakáján.


2018. június 23-án, szombaton a Múzeumok Éjszakáján bepillanthatnak a látogatók az Arborétum és Mini Magyarország esti életébe. A kíváncsi tekintetek elől nappal rejtőzködő állatok kimerészkednek a park sétányaira, besétálnak a Mini Magyarország makettparkba, a lombok között pedig baglyok, denevérek indulnak éjszakai vadászatra.

A szarvasi Mini Magyarország makettparkban ezen az egy estén kivilágítva közlekednek a kisvonatok az ország leghosszabb szabadtéri makettvasút-hálózatán, és kigyúlnak a makettépületek fényei is, sőt a mini Balatont és a Dunát fluoreszkáló kövek szegélyezik.

Az éjszaka leglátványosabb produkciójaként a Mini Magyarországban egyedülálló fényfestésre várják a látogatókat, míg a Szarvasi Arborétumban detektorral, éjjellátóval és zseblámpával felszerelkezve vezetett túra indul este 21:00 órától.

Tökéletes kirándulóidőt jósolnak a hétvégére, így a csillagok és hold ragyogása, a makettépületek apró ablakaiból kiszűrődő fények, a fákon táncoló fényjátékok és az Arborétumban élő állatok esti neszezése maradandó élményt fognak nyújtani mindazoknak, akik szombaton ellátogatnak a makettparkba.

Program:

  • 19.30-24.00 Mini Magyarország fényfestett makettpark
  • 21.00-24.00 Éjszakai bagoly- és denevérles az Arborétumban (szakvezetéses túra detektorral és éjjellátóval)

Légy részese te is ennek a varázslatos éjszakának!