Hírforgó

Magyarország az első

Magyarország Alaptörvényének módosítása és a Stop Soros törvénycsomag is elfogadásra került.


Az Országgyűlés a 2018. június 20-ai ülésén a magyar emberek akaratát érvényesítve elfogadta a Magyarország védelmét szolgáló akciótervet. Meg kell védeni Magyarországot és a keresztény kultúrát az illegális migrációtól.

Az akcióterv két részből áll: a migránsok betelepítését megtiltó alkotmánymódosításból, és a Stop Soros törvénycsomagból.

Az alkotmánymódosítással megerősítésre került Magyarország szuverenitása és tiltásra az idegen népesség Magyarországra való betelepítése. Az alaptörvény kimondja, hogy nem telepíthető be bevándorló az országba az Országgyűlés beleegyezése nélkül és nem kaphat menedéket, nem fogadható el a menedékkérelme annak, aki biztonságos országon keresztül érkezett Magyarországra és nincs kitéve üldözésnek, üldöztetés veszélyének. Az alkotmánymódosítást 159 igen, 5 nem szavazattal hagyta jóvá a parlament.

A magyarok mind az április 8-ai országgyűlési választáson, mind az elmúlt években lezajlott nemzeti konzultációkon, mind a 2016-os kvótanépszavazáson egyértelművé tették, nem akarják, hogy Magyarország bevándorló országgá váljon. Ez az akarat a magyar kormányt is kötelezi. Határozott álláspontja, hogy a bevándorlás súlyos kockázatokat jelent, éppen ezért nemzetbiztonsági kérdés. A Büntető törvénykönyv módosítását is tartalmazó Stop Soros törvénycsomag büntethetővé teszi az illegális bevándorlás szervezését. Büntethető lesz mindenki, aki illegális migrációt szervez és a magyar törvények kijátszására buzdít. A Stop Soros törvénycsomagot 160 igen szavazattal, 18 nem szavazat ellenében fogadta el a parlament.