Hírforgó

Arany balladák Liszi Melindától

Az időjárás szeszélyei miatt kissé szokatlan időpontban, este hétkor kezdődött a múlt kedden Liszi Melinda veretes Arany ballada estje.


Gombárné Batta Mária, a Mozgáskorlátozottak Szarvasi Egyesülete elnökének dicséretére legyen mondva: minden követ megmozgatott a június 18-ról pótolt est sikere érdekében. Sőt mi több, még némi kínálnivalóra is futotta – ismételten – az egyesület aktivistái részéről.

A Versünnep 2018 országos győzteséhez méltón, a Jókai Színház kiválósága a tőle megszokott elementáris megjelenítő erővel a mindenkori legnagyobb magyar balladamondók művészi tökélyével varázsolt egy csokrot kedvenc Arany balladáiból. Így elhangzott a Zách Klára, a Vörös Rébék, a Rozgonyiné, a Tengerihántás, Tetemrehívás is. Páratlanul gazdag képi és jellemvilágot láttatva a nagyérdeművel. Az utóbbi évek jól bevált hagyományai mentén a balladák közé Rázga Áron zongoraművész és Galambos Hajnalka énekművész operaénekes remekeltek csodálatos zongoradarabokat és énekszámokat Liszt életművéből merítve. Ez a klasszikus művésztrió ezúttal is esőközeli hűvös időben fenséges művészi élményben részesítette az Arany és Liszt rajongókat. Felejthetetlen esténk volt.