Hírforgó, Képgaléria, Média

Az Ibolya ősszel nyílik a Cervinusban

Hétfő délelőtt tartották Molnár Ferenc: Az Ibolya című vígjátékának sajtónyilvános olvasópróbáját a Cervinus Teátrum Margócsy-termében. A darab bemutatójára várhatóan ez év szeptemberében kerül sor.


Az olvasópróbán Csasztvan András igazgató mondott rövid köszöntőt majd átadta a szót kollégáinak.

Korcsmáros György Jászai-díjas Érdemes művész rendezi az egyfelvonásos remekművet a Szarvason jól ismert Nagy Szilvia díszletei és jelmezei segítségével. Korcsmáros eddigi pályafutása során nyolc Molnár darabot állított színpadra. A kilencedik az Üvegcipő lenne a sorban – pontosabban lett volna -, de másfél évtized igazgatói poszt betöltése után, éppen a Győri Nemzetiből való távozása idején került volna sor Molnár remekművére.

Mint a rendező, egyben a mostani előadásban az Igazgatót alakító színművész elmondta, Molnár Ferenc nála Shakespeare után második a világ drámairodalmában. A világhírű, s műveivel ma is aktualitást kifejező szerző iránti vonzódása már gyerekkorában elkezdődött. Mostani rendezésének szereposztása: Zeneszerző – Timkó János, Márkus kisasszony – Tatár Bianka, Rakolnoki kisasszony – Harcsa Boglárka, Thúz kisasszony – Riegler Renáta, Széli kisasszony – Dósa Zsuzsa Domján Edit-díjas, Ilonka – Szemerédi Berdanett, Szolga – Széplaky Géza.

A fővárosban élő és alkotó Riegler Renáta kérdésünkre elmondta, hogy a Hotel Menthol után ez a második lehetősége a Cervinus Teátrumban játszani. Jelenleg az Experidance Cinderella produkciójában szerepel.

Harcsa Boglárka szintén másodjára kap szerepet a Cervinus Teátrumban. A szabadúszó, Békéscsabán élő fiatal művésznő már harmadik esztendeje oktat ifjú tehetségeket a Csabagyöngyében. Renátához hasonlóan ő sem titkolta, mennyire örömteljes számára a mostani felkérés.

A röpke interjú után megkezdődött az olvasópróba. A jelenlévők a szereplőkkel együtt kedélyesen végigkacarászták a próba egészét. Mindez Molnár Ferenc jellemábrázoló tehetségének és humorának köszönhető. Az Ibolya aprócska, de annál ragyogóbb ékszere Molnár Ferenc életművének.