Hírforgó

„A fiúk a bányában dolgoznak”

Ki ne ismerné Hófehérke és a hét elgyötört törpe című klasszikusát minden idők egyik legnagyobb kabarészerzőjének, Szilágyi Györgynek. Ezt és hasonló gyöngyszemeket válogattak a Jókai Színház tehetséges ifjai hétfő esti „Szarvasi szösszenetek” című összeállításukban.


Gulyás Attila, Lakatos Viktória, Szabó Zoltán, Sztojka Cintia és Sallai Zsóka végtelen szorgalommal készültek fel az öt részből álló estjükre. Ahogy az est kitűnő sós rudacskákkal és szederrel, szederborral is felfegyverkezett házigazdája, dr. Hanyecz Katalin kiemeltek: ezek a legendás kabarészámok az 1981-es Szeszélyes évszakok tévéműsorban is láthatók voltak annak idején. Az idősebbek emlékezhetnek rá, hogy az egykori Magyar Televízió sikerszériás szórakoztató műsorát Antal Imre és Kudlik Júlia vezették.

A legendás Hófehérke történet mellett elhangzottak olyan örökzöldek is, mint a Tombor Bözsés történet és a kotonos úr viszontagságai a patikában. Megismerkedhettünk egy válóperes ügyvéd és egy életrevaló szépasszony találkozásának körülményeivel, továbbá egy tervezett esküvő hőseinek világába is bepillanthattunk.

Lakatos Viktória nagyszerű alakította az analfabéta Tombor Bözsét. Szabó Zoltán apait-anyait beleadott a „hét törpe”, a Bözsével viaskodó hivatalnok és a jobb sorsra érdemes vőlegény alakjának életre keltésébe. Ügyes volt Gulyás Attila „királyfi Jenője”, Sztojka Cintia Sopánkája és Sallai Zsóka több apróban és az ügyvédet behálózó csalafinta hölgy személyét játszotta hitelesen. Mindent összegezve Lakatos Viktória, Szabó Zoltán és Sztojka Cintia valósággal remekeltek.

Nálam Lakatos Viktória-Szabó Zoltán Tombor Bözse-hivatalnok kettőse vitte el a pálmát. Ez a felhőtlen szórakozást adó est is bizonyította, hogy mennyire fontos az ifjú színészígéretek minél többszöri játék-lehetősége. Köszönet Gulyás Attilának, hogy mentori kézzel irányította fiatal kollégáit.

Szerencsére az eső meggondolta magát, így a tisztes számú közönség kedvére szórakozhatott. Dicséretes, hogy egy itt nyaraló gyerektábori csapat is beült a nézőtérre, a gyerekek is élvezhették e halhatatlan kabarészámokat.