Hírforgó

Védjegyes termékek és egyedi ajándéktárgyak a Körösvölgyi Látogatóközpontban

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban Nemzeti Parki Termék Védjeggyel ellátott termékeket is vásárolhatnak az érdeklődők. A büfében ízletes szürkemarha kolbászok, különböző szörpök, lekvárok, mézek és kézműves sörök között válogathatnak vendégeink.


A szürkemarha kolbászok a védett területeken legelésző állatok húsából, azaz garantáltan vegyszermentes alapanyagból készülnek. A szürkemarhák sajátossága, hogy többféle növényt, akár gyógynövényeket is lelegelnek, s mindez érződik húsukban, ami ezért sokkal ízletesebb, egészségesebb, mint az egyoldalú üzemi tartásban felnevelt állatok húsa. A pároskolbász paprikás és csípős kivitelben kapható.

Aki a különféle ízesítésű Túzoksörökből vásárol, az közvetlenül is támogatja a hazai túzokvédelmet. Ez a kézműves sör ugyanis a nemzeti park védett területein, a pusztai madárfajok érdekében fenntartott gabonaváltókon termelt árpából készül. A sörárpa termesztése az ökológiai gazdálkodás szigorú szabályai szerint történik.

Kínálatunkban szerepelnek még békéscsabai védjegyes termelőnk, Herczeg Aranka ízletes szörpjei és lekvárjai (egyebek között kökény- és hársszörp, áfonya-, zölddió- és rózsalekvár). A szintén védjegyes Erdélyi méhészet mézeit szintén megtalálják nálunk (ligeti zsálya, máriatövis, fekete nadálytő, mocsári nőszirom, galagonya méz).

Védjegyes termékeink mellett nagyon népszerűek egyedi ajándéktárgyaink is, amiket a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark jegypénztárában vásárolhatnak meg. Vannak köztük az állatpark fajait ábrázoló kitűzők, állatos esernyők, pólók, hűtőmágnesek. Találnak nálunk madárodúkat és etetőket, szakmai könyveket, gyógynövényes háziszappanokat, állatos méhviasz figurákat és gyermekeknek szóló állatparki munkafüzeteket is.

A termékek listája elérhető itt: http://kmnp.nemzetipark.gov.hu/termekek-ajandektargyak