Hírforgó

„Őrült jó ez a Nő” – fogalmazott a kritikus

A Békéscsabai Jókai Színház dalos pacsirtái közül egy imponálóan tehetséges, robbanékony és kiemelkedő énektudású páros: Gulyás Attila és Csonka Dóra lépett színpadra. Estjük stílszerűen az Egy szoknya, egy nadrág címet kapta.


A valósághoz hozzátartozik, hogy a mesteri mívességgel összerakott est folyamán a gyors váltásoknak köszönhetően több nadrág, zakó és cipellő is cserélődött, s a nagyérdemű férfi részének legnagyobb örömére Csonka Dóra szemkápráztató ruhákban ostromolta hódolói táborát.

Mindvégig romantikával, lírával bőven felturbózott válogatást élvezhettünk. A két kirobbanó formában lévő művész a Jekyll és Hyde négy legnagyobb klasszikus betétje mellett számtalan közönségkedvenc dalt énekelt. Így például felhangzott a világ legnagyobb musicaleinek egyikéből, a Hairből a Jöjj el napfény Gulyás Attila megrendítő őszinteségű tolmácsolásában. Csonka Dóra számtalan sikerszáma mellett a Kövér király mesejátékból énekelt el egy mélyen a szívekre ható érzelmes olasz világslágert.

Mindent összegezve kapkodhattuk a fejünket a magas művészi fokon szárnyaló produkciók hallatán. A hálás közönség szűnni nem akaró vastapsviharral honorálta kedvencei teljesítményét. Mert ne feledjük: ezen káprázatos estnek a Kedvenceink a víz fölött sorozatban lehettünk részesei.

Nem véletlenül mindezek hallatán és láttán jelen sorok írója csak ennyit tudott mondani a kiürült színpadon: „Őrült jó ez a Nő” – természetesen Gulyás Attila is megkapta a neki járó elismerést. Valóban ez egy őrült jó este volt. A kitűnő práos szebbik fele másnap ünnepelte 24. születésnapját. Így ez a nagy siker felért egy szülinapi bulival.