Képgaléria, Média, Sziréna

A Körösökön is biztonságban

A balesetek, tragédiák megelőzése érdekében a Békés megyei rendőrök folyamatosan tartanak vízi rendészeti ellenőrzéseket a Körösökön.


A nyári időszakban a Gyulai Rendőrkapitányság, a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség és a Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei folyamatos ellenőrzéseket tartanak a Körösök Békés megyei szakaszain. A leggyakrabban a Kettős-Körösön, illetve a Hármas-Körösön járőröznek. A folyókon kívül a horgásztavakon, holtágakban is tartanak ellenőrzéseket. A fürdőzőket, a horgászokat, a hajósokat és a különböző vízi sporteszközök használóit is arra kérik, hogy tartsák be az előírásokat.

Szabadvizek mentén az a legbiztonságosabb, ha kijelölt fürdőhelyen fürdenek. Itt vannak meg azok a feltételek, amelyek szükség esetén lehetővé teszik a gyors mentést, segítségnyújtást. Fontos, hogy ezeken a helyeken is a fürdőhelyet jelölő bóják között maradjunk.

A folyók medre helyenként hirtelen mélyül, a víz hőmérséklete, a sodrás erőssége sem kiszámítható. Ezért még a jól úszóknak is tanácsos az óvatosság. Ittas állapotban, vagy közvetlenül étkezés, napozás után ne ugorjanak vízbe. A gyermekekre különösen ügyelni kell, ha tudnak úszni, még akkor se fürödjenek felnőtt felügyelete nélkül.

A csónakkal, hajókkal közlekedőknek is ügyelniük kell a biztonságra. Rossz állapotú, műszakilag hibás vízi járművekkel, illetve kötelező felszerelések, a mentéshez szükséges eszközök nélkül ne induljanak el!