Háttér, Hírforgó

Újabb járdaszakaszt avattak Szarvason

Mint az ismeretes, augusztus 23-án, csütörtökön tartották a felújított Vágóhíd utcai járdaszakasz ünnepélyes átadását. Az eseménnyel kapcsolatos háttérinformációk olvashatók az alábbiakban.


Szarvas Város Önkormányzata célul tűzte ki a belterületi nagy forgalmú gyalogjárdák felújítását, valamint döntött a Képviselő-testület a járdaszakaszok felújításának sorrendjéről is, melyhez a szükséges forrást Szarvas Város Önkormányzata biztosította.

A kivitelezést a Szarvasi KOMÉP Városgazdálkodási Nonprofit Kft. végezte, melyhez kivitelezői alvállalkozóként a Swietelsky Magyarország Kft-t vette igénybe, az aszfaltozások szakszerű elvégzéséhez.

A már elkészült szakasz felújítása a következő: Vágóhíd utca : nettó 12.646.067.- Ft + ÁFA.- Ft azaz bruttó 16.060.505.- Ft.  

Ez a szakasz mintegy 725 m hosszúságú, 1,65 m átlagos szélességű, megközelítőleg 1200 m2 felületű.  A szakasz a Jókai utcától egészen a Gárdonyi G. utcáig tart.

A felújítás egy költséghatékony és gyors építést biztosító kivitelezéssel valósult meg, ami a meglévő beton járda mellé épített ún. kerti szegélykőépítést, a betonjárda felületének kiegyenlítését, esetleges szintbe marását tartalmazza valamint a végső aszfaltozott burkolatot, mely kb. 5 cm vastagságú. Ez a burkolat AC8 jelű, egészen apró szemcseszerkezettel készülő felület, mely a gyalogos közlekedéshez biztosít megfelelő komfortérzetet.

Minden kereszteződés a jelenlegi előírásoknak megfelelő akadálymentesítéssel készült el, mindenhol a vakok és gyengénlátók közlekedését hivatott elősegítni, vizuális és taktilis elemek kiépítésével. A kivitelezés érintette a járdaszakaszok melletti terület tereprendezését, esetleges faültetéseket is, földfeltöltéseket, valamint a csatlakozó járdaszakaszok felé irányuló kiépítéseket is.

 

A Vágóhíd utcai járdaszakasz kivitelezése összesen bruttó 16.060.505.- Ft volt, melyhez a szükséges forrást Szarvas Város Önkormányzata önerőből biztosította.

Szarvas, 2018. augusztus 21.

Tisztelettel:
Klimaj Attila
műszaki megbízott