Felhívások, Közlöny

Pályázati felhívás csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosjelöltek támogatására

Szarvas Város Önkormányzata pályázatot hirdet egészségügyi felsőfokú szakirányú továbbképzésben részt vevő csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosjelöltek számára.


Pályázatot nyújthat be:

Az a szakorvosjelölt, aki az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszer keretében csecsemő- és gyermekgyógyász szakképzésben vesz részt.

A támogatás keretében az Önkormányzat által biztosított juttatások:

  • a csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosjelölti tanulmányok időtartama alatt havi nettó 75.000 Ft pénzbeli juttatás legfeljebb a csecsemő- és gyermekgyógyász szakképzés jogszabályban meghatározott képzési időtartamára
  • ingyenes házi gyermekorvosi praxishoz jutás Szarvas város közigazgatási területén

A pályázathoz csatolandó dokumentumok:

  • személyazonosító igazolvány másolata,
  • lakcímet igazoló hatósági igazolvány másolata,
  • általános orvosi diploma másolata,
  • intézményi igazolás a szakképzési jogviszonyról,
  • 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány másolata,
  • önéletrajz,
  • a pályázó hozzájáruló nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy a pályázati eljárásban való résztvevő személyek a pályázati anyagot megismerjék, abba betekinthessenek,
  • a pályázónak nyilatkoznia kell arról, hogy a pályázat elbírálását a képviselő-testület zárt ülésen kéri, vagy hozzájárul a nyilvános tárgyaláshoz.

A pályázónak vállalnia kell, hogy a csecsemő- és gyermekgyógyász szakképesítés megszerzését követően legalább a támogatás folyósításának megfelelő számú hónapok időtartamáig Szarvas város közigazgatási területén található, az Önkormányzat által meghatározott gyermek háziorvosi praxisban végez teljes munkaidejű foglalkoztatás keretében házi gyermekorvosi tevékenységet. Előnyt élvez az olyan pályázó, aki csecsemő- és gyermekgyógyász szakképesítés megszerzését támogató állami ösztöndíj folyósításának megfelelő számú hónapok időtartamára is vállalja a fenti foglalkoztatást.

Az érvényes pályázatok elbírálása során előnyben részesül az a pályázó, aki

a) legalább 10 éves szarvasi lakóhellyel rendelkezik,

b) az a) pontban foglaltak alapján azonos rangsorolású pályázók közül, akinek rövidebb idő van hátra a szakképesítés megszerzéséhez.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. 09. 30.

 A pályázat elbírálásának határideje: 2018. 10. 31.

A pályázat benyújtásának módja:

A pályázatot egy példányban postai úton a Szarvasi Polgármesteri Hivatalba (5540 Szarvas, Szabadság út 36.) Babák Mihály polgármesternek címezve kérjük benyújtani. A borítékon szíveskedjenek feltüntetni: „Pályázat csecsemő- és gyermekgyógyászat szakorvosi támogatásra”.

További információt Dr. Melis János címzetes főjegyző nyújt a 66/311-122-es telefonszámon.

Babák Mihály sk. polgármester
Dr. Melis János sk. címzetes főjegyző