Hírforgó

Kiosztották az ösztöndíjakat

A Szarvasért Alapítvány nyári jótékonysági bálja eredményeképpen hat szarvasi fiatal kap ösztöndíjat erre a tanévre az alapítványtól.


Wágner Réka Enikő és Závogyán Judit alapítványi elnök

Azt, hogy ki kaphatja meg a nem csekély, félévenként százezer forint összegű támogatást, pályázat útján döntötték el a kuratóriumi tagok.

Pályázatot az adhatott be, aki felvételt nyert valamelyik felsőoktatási intézmény nappali tagozatára, jó a tanulmányi előmenetele és a körülményeit tekintve indokolt a támogatás.

Az objektív bírálat után hat pályázónak ítélték meg a két-kétszázezer forintos ösztöndíjat úgy, hogy az első százezer forint felhasználásáról a most kezdődő félév végéig kell elszámolniuk, a második százezret pedig a sikeres első félév zárását követően kapják meg a második félévre.

A támogatók lehetővé tették ebben az évben az alapítvány számára, hogy kiemelkedően sok, hat diákot is támogassanak, ami nagy segítséget jelent ezeknek a családoknak.

A szerződések aláírásakor elhangzott, hogy várják vissza az egyetem után a diákokat, hiszen kiművelt emberfőkre szüksége van a városnak, és az is fontos, hogy egyszer majd ők tudjanak támogatni más fiatalokat.

A kuratóriumi tagok és a támogatott gyerekek

Az ünnepélyes aláírási ceremóniát követően még kötetlen beszélgetés formájában osztották meg terveiket, álmaikat a fiatalok, az alapítvány pedig már készül az ősszel meghirdetésre kerülő irodalmi versenyről.   

Nyertes pályázó neve Intézmény és szak
 1. Krajcsi Bence Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar, szak: Sportszervező
 2. Uhjlar Janka Szegedi Tudományegyetem Tanárképző Központ, osztatlan képzés, szak: Kémia- és matematikatanár
 3. Markovics Ábel Eötvös Lóránd Tudományegyetem Természettudományi Kar, szak: Biológia
4. Rohony Noémi Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, szak: Gyógypedagógiai alapszak
 5. Wágner Réka Enikő Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar, szak: Földrajz Bsc alapszak
 6. Gubucz Gábor Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar, szak: Földrajz alapszak