Képgaléria, Labdarúgás, Média, Sportsarok

Gólfesztivált rendeztünk az Erzsébet-ligetben

Ahogy tavaly, úgy most is a szilvanapi hétvégére esett a Jamina elleni meccs időpontja, tavaly idegenben, most viszont hazai pályán került sor a találkozóra. Nem ígérkezett sétagaloppnak a meccs, mert a vendégek védelme négy meccsen, mindössze két gólt szedett össze.


A tabellán elfoglalt helyezéseknek megfelelően kezdődött az összecsapás, a 3. percben Sztojka adott be balról, de a középen érkező Kriska elől Borbély felszedte a labdát. A 9. percben Sztojka lőtt kissé kisodródva az oldalhálóba. A 18. percben Sztojka lőhetett szabadrúgást 27 méterről, de Borbély üggyel-bajjal hárítani tudott.

A 21. percben már nem volt esélye a jaminai hálóőrnek, amikor Zima átadása után, Farkas lőtt 12 méterről a kapu jobb oldalába. 1:0.

A 30. percben Farkas duplázta meg rúgott góljai számát, amikor Sztojka átadása után 14 méterről talált a kapuba. 2:0.

Alig váratott magára az újabb gólunk, a 34. percben Kriskát buktatták a tizenhatoson belül, amiért járt a jogos büntető, a letett labdának Sztojka futott neki, majd magabiztosan a kapu közepébe helyezett. 3:0.

Nem kellett nagy jósnak lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, ebben a pillanatban eldőlt a találkozó, három gólos előnnyel térhettünk pihenőre.

A 47. percben egy ide-oda pattogó labdát Bakró szelídített meg, majd 17 méterről, jobbal, mesterien nyesett a bal alsó sarokba. 4:0.

Az 57. percben Darányi lőhetett 18 méterről, de veszélyt nem igazán okozott a próbálkozása.

A 62. percben Farkas adott be jobbról mintaszerűen, a jókor érkező Piti pedig az ötöstől, könnyedén fejelt a kapu közepébe. 5:0.

Alig telt el pár másodperc, amikor hatodszor is a jaminai kapuba került a játékszer, a 64. percben Piti perdített Farkas elé, aki futtából, 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, ezzel mesterhármast szerezve, ha nem is klasszikus fajtából. 6:0.

A vendégek a 68. percben jártak legközelebb a gólhoz, amikor Darányi fejelt a jobb kapufa tövére, miután az alapvonalon túlra perdült a labda. A 72. percben Kiri élesen lőtt középre, a jó ütemben érkező Sztojka fejesét Borbély szögletre segítette.

A végén már kezdtünk megbarátkozni a jól hangzó fél tucattal, de a csereként beálló Moldván igazolta a régi mondást, hogy jó az “öreg” a háznál, mesteri mozdulattal hozta helyzetbe Sztojkát, aki a kapust átemelve szerzett újabb gólt. 7:0.

A lefújás előtt, a 90. percben még Kriska játszott Piti elé, aki 14 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. 8:0.

Összegezve a 90 perc történését elmondhatjuk, hogy az első 25 perc lagymatag játékát látván csak elismeréssel szólhatunk fiainkról, akik a hátra levő bő órában több látványos akciót vezetve, nyolcszor vették be a Jamina kapuját. Ritkán adódik meg, hogy egy csapat szinte minden adódó helyzetét gólra váltsa, ezen a találkozón ez történt, így alakult ki a nagy különbségű győzelem. A vendégek sportemberi tartását dicséri, hogy mindvégig törekedtek a becsület gólra, még ha az most nem is adatott meg nekik. Legközelebb hét közben, szerdán lépünk pályára, amikor a Vésztő csapatát fogadjuk, hazai pályán.

Jók: Szikora, Bakró, Kriska, Farkas (a mezőny legjobbja).

Szarvasi FC – Jamina SE 8-0 (3-0)

Szarvas, Erzsébet liget – 350 néző. Játékvezető: Bogdan Lorendan (Románia – Arad megye)

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D. (Murvai D.), Takács J. (Kukovecz D.), Szikora M., Pecznik P. (Kiri B.), Bakró G., Zima D. (Moldván K.), Kriska N., Sztojka Á., Piti L., Farkas N. Vezetőedző: Rétes Pál.

Jamina: Borbély Z. – Horváth M., Somogyi K. (Ulrich N.), Milek B. (Leszkó A.), Sebők M. (Nyúl G.), Faragó L., Frankó M., Szudár Cs. (Bencsik P.), Darányi D., Bencsik Cs., Kardos T. Vezetőedző: Pozsár Gábor.

Gólszerzők: Farkas N. 21′, 30′, 64′, Sztojka Á. 34′, 83′, Bakró G. 47′, Piti L. 62′, 90′

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál:

– A hétközi kupamérkőzésünk miatt kicsit fáradtan mozgó vendégek ellen az első félidőben megnyugtató előnyt szereztünk, amit a másodikban sikerült növelnünk.

Pozsár Gábor:

– Na, ezért nem játszottunk négy védővel! Elismerésem a hazai csapatnak.