Hírforgó, Képgaléria, Média

Új tanév, új lehetőségek

Ebben a tanévben lépett felső tagozatba a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda első két tannyelvű osztálya. Ezért a tanévnyitón elhangzott idézeteket nem csak magyarul hallhatták a gyermekek, hanem angolul is tolmácsolták diákjaink.


„Life is an opportunity, benefit from it.” – „Az élet egy lehetőség, használd ki azt.” (Teréz anya)

A 2016-ban szentté avatott Teréz anya gondolataira épült műsorunk, amely nagyon meghitté varázsolta ezt az eseményt. A komoly, mély tartalmú mondatokat a megelőző próbák alatt jól begyakorolták a szereplőink, hogy méltón tudják átadni diáktársaiknak. Az énekkarosok is egy különleges, angol-magyar nyelvű dalt adtak elő, amelynek a magyar szövegét iskolánk tanárja Himer Péter írta. Ezúton is szeretnénk megköszönni a munkáját.

Az ünnepség alkalmával nemcsak az új tanévet nyitotta meg iskolánk vezetője, hanem jutalmazott olyan diákokat, akik a nyáron eredményesen tettek nyelvvizsgát, sportban értek el kiváló eredményeket, illetve azokat a tehetséges színjátszókat, akik a szünidő folyamán is iskolánk jó hírnevét vitték szerte az országban. Az évnyitónk végén igazgatónk, Molnár Istvánné angol nyelven köszöntötte idegen nyelvi lektorunkat, Amy Johnsont, aki Alaszkából érkezett hozzánk, izgatottan várja a gyerekekkel való közös munkát.

Jó tanévkezdést kívánok mindenkinek!

Gazsóné Gugolya Beáta