Hírforgó, Képgaléria, Média

Szilvanapi színes Székely

Ha szeptember, akkor iskolakezdés és Szilvanapi rendezvénysorozat. 21. alkalommal jelent meg intézményünk (Gyulai SZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Szarvas) ezen a napon, jól felkészült mobilkonyhánkkal, lekvárfőző üstünkkel, szakma bemutató sarkunkkal, hogy öregbítsük iskolánk hírnevét, népszerűsítsük képzéseinket a rendezvény látogatók körében.


A tavalyi évhez hasonlóan, idén is szórólapokon tettük közkinccsé a féltve őrzött receptjeinket. Pénteken fahéjas porcukorba forgatott sült szilvás derelyét kínáltunk, szombaton szilvachutney-s szilva-csicsát és szilvás-túróslepényt. Diákjaink jó kedvvel, lelkesen sütögették a húsokat, osztogatták a süteményeket és a tájékoztató anyagokat. A kínált ételeknek illata nagyon sok látogatót vonzott sátrunkhoz, akik valamennyien dicsérő szóval illették ételeinket.  Az üst is gyorsan megtelt a kimagozott szilvával, s a lekvár szombat estére, közel 12 óra főzés után, már az üvegbe is került. Adai testvériskolánkból delegáció érkezett erre a hétvégére, ők is részt vehettek a lekvár kevergetésében, majd haza is vihettek egy-egy üveg finom szilvalekvárt. 

A háromnapos rendezvénysorozaton iskolánkat végig képviselte Ozsváth Zsuzsanna igazgatóasszony, a vendéglátás munkaközösség tagjai és Tóthné Lipták Erzsébet tanárnő csapata, akik a lekvárfőzés mesterei évek óta.  Az előkészületekben és lebonyolításban természetesen iskolánk valamennyi dolgozója részt vett, csak így érhettük el, hogy ez a rendezvényünk is sikeres volt. Bízunk benne, hogy a következő évi rendezvényen is hasonló ötletekkel, receptekkel, különlegességekkel képviselhetjük iskolánkat.

Borbély Tünde munkaközösség-vezető