Hírforgó, Képgaléria, Média

Első nap: hulladékgyűjtés az Arborétum környékén

A Mobilitási Hét első napján 16-án, vasárnap „Önkéntesen a tiszta Magyarországért címmel” a rendezvényhét megnyitásaként városszépítésre, hulladékgyűjtésre hívtuk a város lakóit a Mezőtúr felé vezető út és környezete városrészre. Az akció céljaként a környezetszennyezés megállítását, az illegálisan lerakott szemét feltérképezését és felszámolását tűztük ki.


A találkozó az Arborétum parkolójában volt 9 órakor. A megjelent résztvevők – kb. 30 fő lelkes felnőtt és gyermek – kerékpárokkal érkeztek a szemétgyűjtésre. Több iskola, civil szervezet, és  családok is képviseltették magukat az akcióban. A védőkesztyűt, szemeteszsákot biztosítottuk, a 15 zsák összegyűjtött hulladék (cigarettacsikk, felmosó nyél, italos palackok, kartondobozok, kommunális hulladék stb.)  elszállításáról gondoskodunk. A nap házigazdája a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete volt Gombár Györgyné vezetésével.

Az akció idén is sikeresnek tekinthető, hisz a kitűzött célunkat teljesítettük, a két várost elválasztó (Szarvas-Békésszentandrás) Mezőtúri úthoz vezető szakaszát megtisztítottuk.

Ajándékot is kaptak a résztvevők, az Emberöltő Alapítvány jóvoltából „Győri Édes” keksz, Dernovics Péter és a Penta Drink jóvoltából ásványvíz és Babák Mihály polgármester felajánlásaként kulacs ütötte a markát a csapattagoknak.

Egy kellemes meglepetés is ért minket: Demeter István, városunk hajóskapitánya, a Katalin II. vezetője-tulajdonosa látván a lelkes szemétszedő csapatot, megállt a csapattagok-önkéntesek mellett (természetesen nem a hajóval), és felajánlott jutalomként egy ingyenes hajótúrát a résztvevőknek, amit ezúton is köszönünk! (A jutalmat az Autómentes Napon, szeptember 22-én vesszük igénybe). Persze ezzel nincs vége az ajándékoknak, mert a Nagycsaládosok 22-én, szombaton a szemétszedés valamint a kerékpártúra résztvevői között kisorsolnak egy kerékpárt, és Szarvas Város Önkormányzata is értékes ajándékokkal jutalmazza a megjelenteket.