Kézilabda, Sportsarok

Magabiztos győzelem a nyitányon!

Megfiatalított csapattal vágott neki a 2018/2019-es bajnokságnak az NKK.


Szarvasi NKK-Makói KC 37-16 (18-7), NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 70 néző. Vezette: Fehér Viktória, Répás Georgina.

Szarvasi NKK: Majorosné Kasik Gabriella-Kovács Brigitta 8/1, Milyó Alexandra 3, Óvári Zita 6, Domokos Kinga 6/1, Kiszel Kitti 3, Bagi Lilla 1. Csere: Jani Janka, Juhos Eszter (kapusok), Ábrahám Andrea 3, Olasz Éva 1, Molnár Mónika 2, Tasgyik Vanessza 2, Molnár Virág 2, Trnyik Alexandra, Majoros Flóra. Edző: Száva Flórián. 

Makó legjobb góldobója: Kiefer Gréta 5. Kiállítások: 14 ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/2 ill. 5/3.

Az első támadásból hazai gól született. 6 perc után már látható volt, hogy a vendégek hadilábon állnak a góllövéssel, ugyan is az állás 4-0 volt. A makóiak igyekeztek sok adogatással lassítani a játékot. A passzív vendégektől megszerzett labdát a vendéglátók igyekeztek gólra váltani, és a 24. percben már tíz volt közte (14-4). Jelentős előnnyel tértek szünetre a Körös-partiak.

A pihenő után sem változott a játék képe. A szerény képességű marosmentiek továbbra sem tanúsítottak nagy ellenállást. Száva edző a második félidőben folyamatos cserékkel mindenkit a pályára küldött.

A nyitányon a fiatal szarvasi gárda ilyen arányban is megérdemelten szerezte meg a két bajnoki pontot.

Száva Flórián:

– A megfiatalított csapat magabiztos győzelmet aratott.

Folytatás szeptember 22-én Bácsalmáson.