Hírforgó

Dübörgő zenétől és gyerekektől volt hangos a Fő tér

Szeptember 18-án, kedden harmadik napjához érkeztünk az Európai Mobilitási Hétnek.


Dübörgő zenével kezdődött, zumbával folytatódott, Wing Tsun Kung-Fu önvédelmi fogásokkal végződött a  Fit-Life Team  napja, az “Ugrálj-mozogj” címmel meghirdetett  edzés, sportbemutató és ügyességi verseny.

Az időjárás is kedvezett a szervezőknek, ennek is köszönhető, hogy nagy létszámú óvodai és iskolai csoportok népesítették be 10 órától Szarvas Fő terét.

Korbely Péter edző fogadta az elsőként érkezőket, és harci mozdulatokkal ötvözött latin és pop-rock zenével indította a bemutatót. A folytatásban zumba edzésen vehettek részt Piros Renátával, valamint Gombár Zsolt önvédelmi fogásokat próbált megtanítani a közönségnek.

A szervezést Korbelyné Új Réka és Hangya Anikó vállalta magára, ennek eredménye, hogy iskoláink-óvodáink szép számmal képviseltették magukat, és egyszerre a téren 200 fő ugrált, mozgott, tornázott és táncolt. Ezen a napon is elérték a kitűzött célt, ami a mozgás szeretetére nevelés volt.

 

A MOBILITÁSI HÉT RENDEZVÉNYEIT TÁMOGATTÁK:

Fő támogatóink: Innovációs és Technológiai Minisztérium Fejlesztés és Klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért felelős Államtitkársága,  a Swietelsky Magyarország Kft., és Szarvas Város Önkormányzata.

Támogatóink: Young–Hús Kft., Rácz-R motor Kft., Demeter István – a Katalin II. sétahajó kapitánya-tulajdonosa, Család és Gyermekjóléti Központ – Élelmiszerbank, Szarvasi Gyermekélelmezési Nonprofit Kft, Szarvasi Mozzarella Kft, Szarvas-Cipó Kft,  Penta Drink Minipol Kft – Dernovics Péter, Szarvasi Gazdák Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesülete, Závoda Ferenc térségi tanácsnok, Cervinus Teátrum, GySzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma, Rádió Szarvas, a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete, Szarvasi Komép Városgazdálkodási Nonprofit Kft., a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága, a Körös-menti TDM (Turisztikai Desztinációs Management), A Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő, a Szarvasi Járási Hivatal, Paluskáné Udvarhelyi Judit, Petneházi Andrea, Szarvas-COOP ZRT.

Segítő partnerünk: Podani Mihály szakoktató, Szirony Pál nyugalmazott főiskolai tanár, sportszervező, az MTTSZ Szabadidős és Lövészklub – Fazekas Erzsébet, a Szlovák Iskola, a GySzC Székely Szakképző Iskola, a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola, a Fő-téri Általános Iskola, Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola  és Gyakorlóóvoda a Szarvas- Cipó Kft., a Szarvasi Fit-Life Team Sportegyesület- Korbely Péter és Korbelyné Új Réka, a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete,- Gombár György, Gombár Györgyné, Szarvasi Hét – Szenes János, Szenes Iván, Szarvas és Vidéke – Tatai László, Pálinkás László, Fabó János, Szarvasi Általános Informatikai Kft, Körös TV, Bohák Péter, Hegedűs Éva, Rádió Szarvas Dankó Ervin, Balczó Tamás, Décsi Bea,  a Newjsag.hu hírportál – Babák Zoltán, Csasztvan Béla, Kugyeláné Décsei Mónika, Pljesovszki Ágnes – a Magyar Vöröskereszt Szarvasi Területi Szervezetének vezetője, Lászlófi János (informatikus), Pazsa Kerékpárüzlet és Szerviz, a Városi Könyvtár és munkatársai, Fazekas és Fiai Nyomda, Babilon TSE – Kovács Krisztina, Szarvasi Birkózó Egyesület – Sükösd János Attila.