Hírforgó, Képgaléria, Média

Bringás vért az életért

A Mobilitási Hét ötödik napjára, szeptember 20. csütörtökre „Bringás vért az életért” címmel a Magyar Vöröskereszt Szarvasi Területi Szervezetével véradást szerveztek. Az akció célja volt ráirányítani a figyelmet a véradás növekvő szükségességére, a véradás folyamatosságának fontosságára és új véradók toborzására.


Az előző évhez hasonlóan Pljesovszki Ágnessel, a Magyar Vöröskereszt Szarvasi Területi Szervezetének vezetőjével a szervezés során megbeszéltük, hogy a véradást idén is délben indítjuk és egészen 17 óráig fogadjuk a véradókat, az esetlegesen vidéken dolgozók munkarendjét is figyelembe véve.

Az önzetlenség, a szolidaritás, embertársaink segíteni akarása ebben az évben is meghozta eredményét, hiszen 95 fő regisztrált véradó áldozta idejét mások megsegítésére, és távozott a jó cselekedet kellemes érzésével. Ezt az önzetlenséget apróbb ajándékokkal, ásványvízzel, teával, nápolyival valamint fürdőjeggyel jutalmazták a szervezők a helyszínen.

A Járási Hivatal tanácskozóterme és előtere volt a helyszín, ahol a Vöröskereszt munkatársai újraélesztési bemutatót is tartottak az érdeklődőknek.

Pénteken, 21-én a bringás reggeli után 13 órától kisorsolásra kerül egy kerékpár is, amelyet Szarvas Város Önkormányzata ajánlott fel a Mobilitási Hét véradásán résztvevőknek.

A véradókon kívül köszönettel tartozunk azoknak, akik a segítségünkre voltak ezen a napon: Pljesovszki Áges, Podmaniczki János, Podmaniczki Jánosné, Melich Pál, Szíjjártó Sándorné, Polyák Józsefné, Pljesovszki Mihályné, Varga László Sándor, Nyemcsok Emese, Szűcs Alexandra, Kovács Bence Csaba (GySZC Székely Iskola), Rideg Regina, Szűcs Alexandra (Vajda Péter Evangélikus Gimnázium).

Köszönjük Nekik!